Opleiding budgetcoach

Steeds meer mensen komen in de financiële problemen doordat ze het overzicht in hun eigen geldzaken kwijt zijn. Ze geven meer geld uit dan er binnenkomt en krijgen niet de juiste balans tussen inkomsten en uitgaven. In de praktijk kampen zowel jongeren, volwassenen als ouderen met dit probleem.

Met de juiste budgetbegeleiding is iemand al snel geholpen. Indien er geen helpende hand geboden wordt, dan belandt men alsnog onnodig in de schuldhulpverlening. Het vroegtijdig inschakelen van een budgetcoach voorkomt problematische schulden en administratieve chaos.

Wilt u deze mensen helpen om weer financieel fit te worden? Start dan met de opleiding budgetcoach. De opleiding is zowel klassikaal als online te volgen. Onze zusterorganisatie Learncare Academy biedt deze opleiding aan.

Meer informatie

Opleiding schuldhulpverlener

Schuldhulpverlening is een prachtig vak, maar niet makkelijk. Het is een vak voor doorzetters. Het vak vraagt een groot empathisch vermogen, maar tegelijkertijd dien je ook in staat te zijn om de problemen van cliënten van je af te kunnen zetten.

Het gevaar van schulden
Een persoon met financiële zorgen (wat ook een effect heeft op het gezin) en met wie het steeds slechter gaat, heeft vaak niet de kracht en het vermogen zelf de draad weer op te pakken. Door niet oplosbare schulden of een faillissement kunnen mensen hun maatschappelijke status verliezen. Als een bepaalde grens eenmaal bereikt is, en de sneeuwbal van geldschaarste voortrolt, zijn de problemen niet meer te overzien.

Heeft u affiniteit met financiën, bent u sociaal en communicatief vaardig? Volg dan de opleiding schuldhulpverlener bij onze zusterorganisatie Learncare Academy.

Deze opleiding is zowel klassikaal als online te volgen.

Meer informatie

Cursus budgetteren is te leren

De laatste jaren komen steeds meer mensen in financiële problemen. Vaak heeft men onvoldoende inzicht in de inkomsten en uitgaven en geven ze meer geld uit dan er binnenkomt. Een goed inzicht in de eigen financiën is dan ook erg belangrijk.

De cursus ‘budgetteren is te leren’ helpt u dat inzicht te krijgen. Daardoor bent u beter in staat om uw persoonlijke financiën te beheren en te plannen. U leert zich te wapenen tegen onverwachte tegenvallers, schulden en andere financiële problemen.

Meer informatie

Gratis webinar wat te doen bij loonbeslag

Heeft u een werknemer met loonbeslag? U staat er zeker niet alleen voor. Ruim 62 procent van de werkgevers heeft te maken met werknemers met financiële problemen.

Onze budgetcoaches komen dit bijna dagelijks tegen bij onze klanten. Loonbeslag kan een aantal vervelende consequenties hebben voor u en uw werknemer

Meer informatie

Training huurders met betalingsachterstanden

Huurachterstanden komen steeds vaker voor. Een groeiend aantal mensen is niet in staat aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. Veranderingen in de woon- , gezins- of werksituatie kunnen tot financiële problemen leiden en als er geen actie wordt ondernomen zullen de problemen toenemen. Wat kunt u voor uw klanten doen en hoe kunt u die problemen voor zijn? Tijdens deze training leert u op de juiste wijze om te gaan met betalingsproblemen en preventie als instrument in te zetten.

Meer informatie

Training werknemer met financiële problemen

Loonbeslag zorgt voor een financiële terugval bij uw werknemer. Rond moeten komen van een bijstandsinkomen is voor de meeste mensen een probleem. Alle vaste lasten en eventuele andere aflossingsverplichtingen gaan immers gewoon door. De kans is groot dat de werknemer hierdoor verder in de financiële problemen raakt. Het gevolg kan zijn dat de werknemer last krijgt van spanningen, slechter functioneert of zich ziek meldt. Allemaal gebeurtenissen die financiële consequenties hebben voor uw organisatie.

Tijdens deze training verkrijgt u kennis over de schuldhulpverlening en leert u welke acties u kunt ondernemen om te voorkomen dat de financiële situatie van een werknemer verslechtert.

Meer informatie

Waar bevinden onze coaches zich?

Een greep uit onze partners