78 procent van de werknemers wilt terecht kunnen bij de werkgever met financiële zorgen

78 procent van de werknemers wilt terecht kunnen bij de werkgever met financiële zorgen

Een medewerker neemt geldzorgen mee naar zijn werk.
Hij is sneller afgeleid, werkt minder precies en de kans is groter dat hij zich ziek meldt, zo blijkt uit onderzoek.
Daarom is het ook in uw belang om medewerkers te stimuleren om financieel fit te worden en te blijven.
U wilt het liefst loonbeslag voorkomen en de gevolgen van stress bij u medewerkers voorkomen. De kosten die daarbij komen kijken, denk aan verzuim als gevolg,
administratieve kosten, vervangen van de medewerker.
Dit kost u al gauw €250,- per dag.

Uit onderzoek van wijzer in geldzaken blijkt dat maar liefst 78% van de werknemers terecht wilt kunnen bij de werkgever met financiële zorgen.
Zij wensen van hun werkgever vooral hulp bij de mogelijkheid om tijdelijk meer of minder te werken (51%), gevolgd door berekeningen van financiële gevolgen voor het inkomen of voor het pensioen. Bijna de helft (47%) van de werknemers die met de werkgever na willen denken over de financiële gevolgen van minder werken, wil meer vrije tijd voor zichzelf. Daarnaast worden ook redenen als leeftijd (39%), meer tijd voor andere activiteiten (36%), zorg voor de kinderen (34%) en gezondheid (33%) vaak genoemd.
Is dit bij u bespreekbaar? Weet de medewerker dat hij/zij bij u terecht kunt?
Weet u en/of de leidinggevende of HR bijvoorbeeld wat de signalen zijn bij financiële problemen? Kunt u dus ook loonbeslagen voorkomen?

Voor deze vragen kunt u bij ons terecht en wij zullen bespreken hoe budgetcoaching verankerd kan worden in u organisatie, zodat u medewerker zich alleen met het werk hoeft bezig te houden zonder geldzorgen! Een bijkomend voordeel is dat de productiviteit verhoogd zal worden en het ziekteverzuim verlaagd.

Benieuwd naar onze aanpak?

Wij vertellen graag meer over onze werkwijze. Samen gaan we kijken hoe dit het beste past binnen uw organisatie.

072 – 540 91 75

info@budgetcoach.nl.