Budgetcoaching in deze tijden


Budgetcoaching in deze tijdenZes weken geleden zag de wereld er totaal anders uit. Nu werken we vanuit huis, zijn straten en sportclubs verlaten en houden we afstand. Met name het laatste maakt ons werk anders. Budgetcoaches staan dicht bij de klanten, waarbij het ultieme doel is de klant te helpen en zelfredzaam te maken. Budgetcoaching is mensenwerk. Warm, gepassioneerd en gedreven.

Maar waar blijft de warmte als je geen direct en persoonlijk contact met de klant hebt?
Toch eindigen met het Corona virus de financiële problemen niet. In tegendeel, de problemen worden helaas op veel fronten groter. Betalingsachterstanden lopen snel op en voor een grote groep mensen daalt het inkomen. Hulpverlening is beperkt beschikbaar en de onzekerheid over de toekomst neemt toe. Ontruimingen worden opgeschort en ook de Rechtbank neemt een beperkt aantal zaken in behandeling. De financiële problemen zullen dus nog veel groter worden.

Voor de afspraken vanuit Budgetcoach.nl is er ook veel veranderd. De kantoor medewerkers werken allemaal vanuit huis. De coaches beperken het persoonlijk contact en we houden ons streng aan de maatregelen van het RIVM. Veiligheid en gezondheid boven alles. Bijna alle afspraken vinden op dit moment plaats via video gesprekken of telefonisch. Wij vinden het geweldig hoe flexibel en oplossingsgericht de coaches hierin zijn. Soms is videobellen nog wat onwennig, maar de resultaten zijn zeer goed. Aandacht voor de klant loont.

Gelukkig gaat de dienstverlening van Budgetcoach.nl onverminderd (of zelfs nog harder) door. We blijven zorgen dat onze klanten, mensen met financiële problemen, de beste ondersteuning krijgen om zo spoedig mogelijk te herstellen. De passie, kwaliteit, vindingrijkheid en energie van onze coaches maken hierin het verschil.

In deze tijd is het juist belangrijk om naar elkaar om te kijken en elkaar te helpen. Wij helpen in ieder geval graag en goed.