De relatie met geld als basis voor succes (of ellende)

Steeds opnieuw blijkt dat de relatie die mensen met geld hebben is terug te leiden naar hun jeugd. Waar de één een ontspannen houding heeft met betrekking tot financiën is de ander juist wat gespannen op dit vlak. Aan de andere kant horen wij van hr-managers, dat ze het soms best lastig vinden om het gesprek aan te gaan over dit precaire onderwerp. Besef daarom dat je dit niet per se zélf hoeft te doen. Laatst verwoordde een werkgever die we interviewden het mooi door te zeggen: ‘Ik vind het fijn dat we niet alle ins en outs weten, dat houdt ons contact met de collega gemakkelijker, ook in de toekomst.’ 

Creëer wederzijds vertrouwen


Als je zorgt voor een medewerker, dan zorg je daarmee ook voor een betrokken medewerker. Wanneer iemand thuis niet geleerd heeft om goed met geld om te gaan, dan kan zich dat op verschillende manieren uiten. Onzekerheid, schaamte en niet uit durven spreken dat het misschien wel ingewikkelde materie is, speelt dan vaak een rol. René Oosterveer manager van budgetcoach.nl zei er in een interview van nu.nl het volgende over: “Als je het niet in je opvoeding meekrijgt, is er grote kans dat je het op de harde manier leert.” Lees het gehele artikel hier.

“Als je het niet in je opvoeding meekrijgt, is er grote kans dat je het op de harde manier leert.”

Jij als hr-medewerker kunt een wederzijds gevoel van vertrouwen creëren door juist met medewerkers openhartig over financiële zaken te praten. En natuurlijk is dat lastig. En, nee, dat doe je niet zomaar even bij de koffiemachine op maandagochtend. Maak een begin door via Budgetcoach.nl flyers op te vragen en deze op verschillende plaatsen in het bedrijf neer te leggen. En, omdat veel mensen als gevolg van de corona crisis vanuit huis werken, neem de flyer digitaal bijvoorbeeld op in je nieuwsbrief of plaats deze op je intranet. 

Budgetcoaching, meer informatie?


Neem contact met ons op voor een afspraak. Een gesprek is helemaal vrijblijvend. 

Workshop, presentatie of training

PS Het is ook mogelijk om ons een workshop, presentatie of training te laten verzorgen, zodat mensen anoniem bijgepraat kunnen worden over mogelijke gevolgen van minder werken of juist meer. De ervaring leert dat er na zo’n bijeenkomst (virtueel of klassikaal indien mogelijk) vaker gesprekken met een hr-manager worden aangevraagd om de financiële situatie te bespreken. En dat is nét de opening die je zoekt…