Denken in oplossingen

Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed, rust is er nauwelijks want jouw leven wordt beheerst door geldzorgen. Ontspannen slapen is er niet meer bij want het drukt op je: schulden.

Het kan iedereen overkomen, een werknemer met loonbeslag, een ondernemer die een dip heeft in zijn inkomsten, gezinnen die door ontslag, ziekte of echtscheiding terugvallen in hun inkomsten.  De schaamte zit vaak diep want over financiële problemen praat je niet.

Vaak zit je in een neerwaartse spiraal, en kan je alleen denken in problemen, met alle gevolgen van dien, je hebt een kort lontje, minder concentratie, zowel je sociale als je werkleven gaat hieronder lijden. De kans dat je ziek thuis komt te zitten is duidelijk aanwezig.

De kunst is om dan te gaan denken in oplossingen en kansen.  Je moet in feite gaan omdenken.

Een budgetcoach kan jou daar prima bij helpen.

In mijn werk als budgetcoach merk ik toch ook wel vooroordelen naar ons werk, mensen vinden het heel confronterend als een budgetcoach je komt bezoeken, “Je komt zeker zeggen wat we fout doen” is vaak wat de mensen in het begin van een kennismakingsgesprek zeggen. De mensen zijn onzeker, voelen zich schuldig door de situatie waar ze op dat moment in zitten. En dan zal ik als budgetcoach ook nog een gaan vertellen wat ze fout doen. No way.

Ik leg de mensen altijd uit dat het zeker niet de bedoeling is om met het vingertje te wijzen of om een vooroordeel te hebben. Het kan iedereen overkomen. Ik ben er om te luisteren en te coachen waar nodig, net zolang tot ze het zelf weer aan kunnen. Ik zal na elk kennisgesprek ook vragen hoe zij het ervaren hebben. Tot nu toe heeft iedereen positief gereageerd, het gesprek viel echt mee, fijn dat ze nu eens echt alles konden vertellen, we staan er niet meer alleen voor.

En het belangrijkst we gaan samen werken aan een stabiele financiële toekomst.