Een prachtige terugblik op het congres samen staan we sterker van 27-03-2019

Een prachtige terugblik op het congres samen staan we sterker van 27-03-2019

Wat hebben wij genoten van het congres “samen staan we sterker” in het AFAS stadion in Alkmaar. Het doel van dit congres was om samen de schuldenproblematiek in Nederland te verminderen. Samen met Learncare Academy organiseerde wij diverse plenaire sessies en 12 workshops met diverse thema’s. Bekijk de aftermovie:


Workshops
De gemeente Venray besprak een succesvolle benadering voor vroegsignalering. De Belastingdienst presenteerde haar intermediaire beleid voor een financieel gezond Nederland. Sociaal.nl ging in op de verschillen tussen het minnelijke en wettelijke traject. De gevolgen van een financieel (on) gezonde werknemers stond centraal in de workshop van het Ministerie van Financiën.

ABN AMRO besprak haar Preventieprogramma Zorgeloos Wonen & Verantwoord Lenen in relatie tot producten als consumptief en hypothecair krediet. Gemeente Den Helder en Hollands Kroon werken al samen en bespraken de mogelijkheden van bijzondere bijstand. Het CJIB behandelde verantwoord incasseren, terwijl de British School in the Netherlands samen met Budgetcoach.nl keek naar de financiën van expats en buitenlandse werknemers.

Uiteraard verzorgden docenten van Learncare zelf ook een aantal workshops. Schuldenproblematiek belicht vanuit diverse invalshoeken: schulden in relatie tot psychologische factoren, het begeleiden van ondernemers van schulden, een reis door de belevingswereld van schuldeiser, schuldenaar en bewindvoerder en het hebben van schulden en financiële gevolgen van een echtscheiding.

Kennisplein:
Met een drukbezochte kennisplein gingen de deelnemers en standhouders enthousiast met elkaar in gesprek.

Samenwerken
‘Samenwerken, verbinding opzoeken, elkaar begrijpen, relaties onderhouden, open staan voor de ander en succesvol worden’. Daar draaide het congres om. Jos Burgers verwoorde het prachtig en herkenbaar met aansprekende metaforen in zijn betoog. Direct toepasbaar in de thuissituatie, én noodzakelijk in het verminderen van de schulden in Nederland.

Een zeer geslaagde dag en voor herhaling vatbaar. Daarin vonden alle partijen elkaar gelukkig al.