Financieel (on)gezonde werknemers – congres 27 maart 2019

Financieel (on)gezonde werknemers – congres 27 maart 2019

Tijdens het congres georganiseerd door budgetcoach.nl en Learncare Academy zal één van de workshops gaan over financieel (on)gezonde werknemers.

1 op de 5 huishoudens heeft herhaaldelijk forse betalingsachterstanden. 40% van de mensen met schulden heeft een baan en 62% van de werkgevers heeft medewerkers met schulden. Geldzorgen leiden vaak tot stress, concentratieverlies, ziekteverzuim en loonbeslagen. Als werkgevers geldzorgen signaleren en hierop actie ondernemen, wordt voorkomen dat schulden onbeheersbaar worden. Gemeenten, budgetcoaches en vrijwilligersorganisaties kunnen werkgevers hierbij ondersteunen. In deze workshop leert u meer over wat werkgevers kunnen doen en hoe u hen daarbij kunt helpen.
De workshop wordt gegeven door Clairette van der Lans projectleider Financieel gezonde werknemers. Dit is een initiatief van het ministerie van financiën.

Wat kunt u nog meer verwachten tijdens het congres?


Wij belichten hieronder interessante workshops gericht op budgetcoaching:

 • Budgetcoaching in het Preventieprogramma Zorgeloos Wonen & Verantwoord Lenen, ABN AMRO, Ron van der Ploeg

 • In deze workshop staan we stil bij de aanleiding voor de opstart van het Preventieprogramma Zorgeloos Wonen & Verantwoord Lenen binnen ABNAMRO.
  Een programma dat ontwikkeld is om klanten met dreigende betaalbaarheidsproblemen van Hypotheken, Consumptie Krediet of een combinatie van beide tijdig te benaderen en te helpen
  Aan de hand van een aantal praktijkcases zoomen we in op de verschillende preventie maatregelen die ABNAMRO inzet en specifiek op de rol van budgetcoaching in het Preventietraject.

 • De financiën van een Expat: verloren in de regels of gespreid bedje? Stacey Dinse British school in the Netherlands en Judith Bellés Knijnenburg van budgetcoach.nl

 • In deze workshop laten Stacy Dinse van British School in the Netherlands en Judith Bellés Knijnenburg van Budgetcoach.nl zien hoe een werkgever zijn buitenlandse werknemers meteen goed op weg helpt qua financiële verplichtingen in Nederland.

  Maak kennis met de soms vreemde dagelijkse praktijk van deze HR-professional en Budgetcoach en leer van hun tips.

  Tijdens de pauzes is er voldoende gelegenheid om met bijvoorbeeld de belastingdienst of ministerie van financiën het gesprek aan te gaan.
  Wij zorgen voor voldoende gelegenheid om te netwerken.

  Als afsluiter van het congres staat Jos Burgers op het programma.
  Jos Burgers is de meester van de eye-openers over het belangrijkste bezit van je organisatie: de klanten. Hij is dé expert in Nederland op het gebied van klantgerichtheid en marketing. U gaat gegarandeerd met inspiratie en een lach naar huis!

  Zien wij u ook op 27 maart in het Afas stadion in Alkmaar?
  Download hier het complete programma of klik verder voor informatie:

  Meer informatie over het congres en inschrijven