2023 financieel zorgeloos doorkomen? Ontdek hoe tijdens ons online Week van het Geld congres

Na een financieel uitdagend jaar in 2022 met stijgende prijzen en dure energierekeningen, is de inflatie dit jaar inmiddels iets afgekoeld. Toch kwam de inflatie afgelopen januari nog altijd op gemiddeld 8,5% uit en is het door de leeggelopen spaarpotten wellicht nog moeilijker voor mensen om financieel zorgeloos 2023 door te komen.

In de Week van het Geld organiseren Budgetcoach.nl en zusterorganisatie Learncare Academy daarom twee online themasessies die harder nodig zijn dan ooit. Elk van de themasessies, die plaatsvinden op 28 en 29 maart, bestaat uit drie inhoudelijke lezingen met interessante sprekers. 

Waardevolle informatie wordt afgewisseld met concrete ervaringsverhalen, waardoor je de opgedane kennis meteen zal kunnen toepassen in de praktijk. Door de online aard van dit congres, is dit een laagdrempelige manier om je kennis uit te breiden.

‘Wij vinden het belangrijk dat we aandacht besteden aan de Week van het Geld’, licht Stephanie Hesterman, eigenaar van Budgetcoach.nl en Learncare Academy toe. ‘Niet iedereen heeft geldlessen meegekregen vanuit huis en je zorgen maken over geld doet veel met je, ook op mentaal gebied.’

‘Tijdens deze Week van het Geld zoomen we in op wat voor opties er allemaal zijn, waar je terecht kunt’, vervolgt ze haar verhaal. ‘Dat zijn onderwerpen waar we de afgelopen tijd veel werknemers en HR-medewerkers mee geholpen hebben. Het is vooral de onrust die er heerst. Door deze handige online sessies zorg je ervoor dat je iemand inzichten geeft om eventueel zelf aan de slag te kunnen, of hulp te vragen indien nodig.’

We geven alvast een tipje van de sluier over de verschillende thema’s die behandeld zullen worden.

Financieel Zorgeloos 2023

Datum: dinsdag 28 maart
Tijd: 9:30 tot 12:00 uur

We benoemden het net al even: hoe blijf je financieel zorgeloos in deze uitdagende tijd, die gekenmerkt wordt door hoge inflatie? Er zijn volop instanties en initiatieven die mensen met financiële zorgen ondersteunen, maar het is het niet altijd even duidelijk welke hulp je kunt inschakelen en hoe je dat doet. Tijdens de verschillende inhoudelijke lezingen verschaffen we hier duidelijkheid in.  

De lezingen zijn interessant om samen met je HR-collega’s te volgen, maar zijn ook heel waardevol voor werknemers. Organiseer jij al iets voor je medewerkers in de Week van het Geld? Deze week is de uitgelezen kans om het (toch soms nog taboe) onderwerp aan te snijden en medewerkers meteen waardevolle inzichten en concrete handvatten mee te geven.

Een kleine greep uit het programma: 

Gedurende de eerste lezing zoomen we in op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch aan sport of een culturele activiteit kunnen deelnemen. Aan het woord zijn Myrthe van Doesburg (projectmanager bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur) en Aukje Sinte Maartensdijk (al jaren betrokken bij het Jeugdfonds als intermediair). 

Tijdens deze leerzame en inspirerende ochtend zal docent en spreker Bart Seegers daarnaast inzicht geven in het grote scala aan online platforms dat de overheid aanbiedt om mensen met geldzorgen te ondersteunen. 

Mentaal & Financieel Fit Ondernemerschap

Datum: woensdag 29 maart
Tijd: 19:00 tot 21:30 uur

Van pensioenopbouw tot eventuele arbeidsongeschiktheid en van bedrijfsverzekeringen tot de wijzigende wetgeving rondom het zzp-schap; als ondernemer zijn er tal van redenen om stress over geld te ervaren. En dat terwijl een ondernemer eigenlijk gewoon het liefste bezig wil zijn met dat wat hij het liefste doet (en beste kan): ondernemen.

Life events, de grote gebeurtenissen in het leven die veel invloed hebben op de situatie én de gemoedstoestand van iemand, hebben ook altijd veel impact op de financiële situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een partner verliezen of zelf langdurig ziek worden. 

Het ondernemerschap zorgt ervoor dat dit nog grotere risico’s zijn dan bij iemand die in loondienst werkt. Gelukkig kunnen dit soort risico’s relatief eenvoudig worden opgevangen. Daar heeft de ondernemer echter wel de benodigde kennis voor nodig en dat is precies wat we tijdens één van de lezingen deze avond bieden. Ook budgetcoach Judith Bellés Knijnenburg komt aan het woord, met inzichten over het begeleiden van ondernemers bij financiële zorgen en problemen.

De tweede online themasessie biedt waardevolle inzichten voor hulpverleners met ondernemers als cliënten. Dat niet alleen: wanneer je als hulpverlener zelf ook als ondernemer werkt, kun je de waardevolle informatie ook toepassen in je eigen bedrijf.

Early bird actie tot en met 21 februari

Je kunt je inschrijven voor één van de online themasessies (€84,95) via de website van Learncare Academy. Wil je beide sessies bijwonen? Dan wordt er korting verrekend en betaal je €159,-. De early birds kunnen echter rekenen op nog meer korting. Wanneer je je inschrijft vóór 22 februari betaal je slechts €139,-

Tip: kun je er niet live bij zijn? Dan kun je de lezingen terugkijken op een tijdstip dat voor jou uitkomt. 

Koop nu je ticket via de website van Learncare Academy. Daar vind je ook nog meer informatie over het congres.