Goed voornemen: het financiële APK-gesprek

Als werkgever kun je zelf ook veel doen om medewerkers goed het nieuwe jaar in te laten gaan. Preventie is daarbij belangrijk, want voorkomen is immers beter dan genezen. Weten jouw medewerkers bijvoorbeeld precies hoe het in elkaar steekt met alle veranderde toeslagen? Bijvoorbeeld wanneer ze meer gaan werken en hun inkomen verandert? Juist aan het begin van een nieuw jaar is het slim om te laten checken of dit goed geregeld is, zodat een medewerker financieel fris 2021 in kan gaan.

Complexe regelgeving begrijpelijk uitgelegd


Omdat de financiële regelgeving complex is en daarmee lang niet voor iedereen helder, voeren wij als Budgetcoach.nl een financiële APK uit waardoor medewerkers vroegtijdig geholpen kunnen worden. Soms gaat een medewerker bijvoorbeeld minder werken, zodat er een betere balans tussen werk en privé is. Dit voorkomt uitval op de werkvloer, maar heeft tegelijkertijd ook een directe impact op de inkomsten. Medewerkers vragen zich dan vaak af of ze hun rekeningen wel kunnen blijven betalen. Maar het zelf uitrekenen blijkt dan toch lastig. Dan komt de financiële APK-keuring perfect van pas. Samen met een gecertificeerde coach wordt de situatie dan tot in detail doorgerekend, zodat de medewerker vooraf
een weloverwogen beslissing kan nemen.

Aantrekkelijk werkgeverschap


Deze dienst kan bijvoorbeeld als een mooie secundaire arbeidsvoorwaarden worden opgenomen of aangeboden via het persoonlijk opleidingsbudget. Een slim idee in deze tijd waarin goed personeel moeilijk te vinden én te houden is. Je zet deze preventieve keuring in wanneer er een wijziging is in de hoogte van het inkomen, er sprake is van een functiewijziging of als iemand minder uren gaat werken. Na een gesprek is duidelijk wat de impact van de veranderingen zijn en weet de werknemer precies of alle toeslagen nog goed geregeld zijn. 

Meedenken over budgetcoaching in de organisatie?


Uiteraard denken we ook graag mee rondom het intern aanpassen van processen. Waarom andere opdrachtgevers voor ons kiezen blijkt bijvoorbeeld uit deze quote:

“Zij zijn prettig om mee te communiceren, in staat om mee te denken in hoe we een dergelijk nieuw proces op de juiste wijze kunnen inzetten, flexibel en daarnaast zeer kundig en professioneel. De twijfels die we vooraf hadden, hadden niet met Budgetcoach.nl te maken, maar meer met onze medewerkers. We vroegen ons af of men er wel voor open zou staan om deze hulp aan te pakken.”

Het hele verhaal van Nancy Strumpf, Manager Verzuim en Sociale Zekerheid bij contactcenter Teleperformance Benelux lees je hier

Kortom, vanuit onze jarenlange ervaring denken wij dan ook graag mee. Inmiddels hebben wij ervaring met diverse branches waardoor wij intern waardevol kunnen zijn in de uitvoering van budgetcoaching. 

Meer weten? Neem contact met ons op.