Interview nu.nl – tips van budgetcoaches

Eigenaar Stephanie Hesterman werd gevraagd voor een interview voor nu.nl en we vroegen haar om een reactie: “Goed om te zien dat het onderwerp budgetcoaching ook zo leeft bij nu.nl, alhoewel de insteek in eerste instantie voor het interview anders was, dat had meer te maken met de vraag of er een groei is in de aanvragen van budgetcoaches en welke veranderingen wij zien.

Meer aanvragen werkgevers preventief

Wij zien zeker meer aanvragen en juist ook bij werkgevers die budgetcoaching preventief inzetten voor hun medewerkers. Dat zijn bijvoorbeeld de middeninkomens die meer zekerheid willen inbouwen en vrij goed hun geldzaken op orde hebben, maar het toch prettig vinden als een budgetcoach even met hun meekijkt om zo nog meer zekerheid in te bouwen.

Over het algemeen merk je wel dat er meer onrust heerst. Dagelijks horen we wel het nieuws over de stijgende inflatie, alles wordt duurder. Probeer het ook van je af te schudden en zorg voor overzicht zodat dat je niet voor verrassingen komt te staan. Bedenk ook verschillende scenario’s binnen je budget, zodat je ook daar tijdig op kunt handelen. Het is dan fijn dat er iemand met je meekijkt en je kan voorzien van handige tips die je misschien nog niet wist.

Ten slotte wil ik nog benadrukken dat de beste tips verschillend zijn per persoon en per inkomen. Geldzaken kunnen spannend zijn, vooral als je elke maand probeert om de eindjes aan elkaar te knopen. Probeer ook beloningen voor jezelf in te bouwen, laat je kinderen zien en vooral meedenken hoe je zo creatief mogelijk met je budget kan omgaan. Elke stap die je zet naar financiële fitheid dat mag ook best beloond worden en dat maakt dat je het ook langer volhoudt en ook (weer) leuk gaat vinden.”