Krap bij kas

Het is voor veel mensen één van de goede voornemens: dit jaar eindelijk eens geld besparen of van de schulden afkomen. Maar dat kan nog knap lastig zijn.
Metro sprak met bespaarexpert Lida Buis van budgetcoach.nl, die je een paar tips geeft. Wie weet kan jij dan binnenkort wel die vakantie van je dromen boeken, of die tas kopen die al eeuwen op je verlanglijstje staat.
Check je kosten
Lida Buis legt uit dat er bij haar in de praktijk vooral mensen met schulden langskomen. „We gaan samen met deze mensen een lijst af en proberen zo te ontdekken waar het geld naartoe gaat. In veel gevallen hebben mensen geen flauw idee dat ze eigenlijk geld over zouden moeten hebben elke maand.”
Lida tipt dat het verstandig kan zijn om eens in de tijd je financiën eens goed onder de loep te nemen. „Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar alles waarop je geabonneerd bent. Zitten daar dubbele verzekeringen tussen? Of tijdschriften die je toch niet leest? Zeg het abonnement dan op. Dat kan je op jaarbasis veel schelen.”
Handig: huishoudgeld
Als je eenmaal weet wat je per week te besteden hebt, is het volgens de budgetcoach handig dit geld te pinnen. „Stop het geld in je portemonnee: daar moet je het die week mee doen. Wees wel streng voor jezelf en houd je aan dit weekbedrag.”
Bron website van Metro