Maart: de maand van de belastingaangifte, zó help je je collega’s concreet mee om de zaken goed aan te pakken….

Het is maart, en dat betekent dat het weer tijd is voor de belastingaangifte. Voor jou is dit, naast het feit dat het een vervelende bezigheid is, misschien een fluitje van een cent. Maar voor veel van jouw collega’s vormt die blauwe envelop op de mat toch een bron van spanning en/of onzekerheid. Daarom staan we in dit blog kort en praktisch stil bij hoe je vanuit verschillende invalshoeken hulp kunt bieden bij de belastingaangifte. Of bij het verbeteren van iemands’  financiële situatie in het algemeen. Heb je vragen, aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen.

Grote retailorganisaties Nederland bieden medewerkers gratis deelname aan Week van het Geld

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, ons congres op 29 en 31 maart tijdens de Week van het Geld. Inmiddels hebben we van verschillende grote retailorganisaties in ons land positieve reacties ontvangen op ons event. Zo bieden zij gratis deelname aan deze dagen aan richting hun medewerkers. Dan wordt er bijvoorbeeld een link op het voor iedereen toegankelijke intranet geplaatst waarmee ingeschreven kan worden voor de Week van het Geld en uitgelegd dat dit een preventieve manier is om financieel fit te zijn of (weer) te worden. Heb je hier interesse in, neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 


Over ervaringsdeskundigen Cochise en Giovanna

In ons vorige blog vertelde gecertificeerd budgetcoach Nienke Oostra, op een mooie, integere manier over praktijksituaties waar ze dagelijks mee te maken krijgt. Lees dit blog eens en kijk of je misschien situaties van mensen uit je eigen team in de verhalen herkent. Zijn er signalen waar je nu al op in kunt spelen? Meldt iemand zich vaker ziek? Verzorgt hij zich wat minder? Heeft hij een korter lontje of vindt hij wat minder aansluiting bij het team dan gebruikelijk? Ga het gesprek aan, of deel het blog van Nienke via het interne communciatiekanaal binnen jouw organisatie. Het kan een mooie manier zijn om collega’s uit hun beklemmende schaduw te laten stappen. Die eerste stap, die is zó belangrijk en vaak de eerste stap naar een nieuw leven…  

Ook Nienke spreekt, samen met ervaringsdeskundige Giovanna die inmiddels ook weer helemaal schuldenvrij is, op ons congres tijdens de Week van het geld op 29 en 31 maart aanstaande. ‘ 

Belastingdienst op congres Week van het Geld

Naast inspirerende sessies met uiteenlopende professionals, waaronder Annemarie van Gaal, zal ook de Belastingdienst een belangrijke presentatie verzorgen. Deze heeft mede als doel om jou als hr-professional of algemeen leidinggevende in staat te stellen je collega nog beter te informeren rondom hun belastingen en toeslagen.

Ellen Baas, Senior relatiebeheerder, is aanwezig vanuit de Belastingdienst. Zij zegt er het volgende over: ‘De Belastingdienst staat midden in de maatschappij. Door te luisteren, te informeren, ervaringen te delen en samen op te trekken willen we een optimale dienstverlening realiseren. Hiervoor staat het team Relatiebeheer particulieren klaar. Tijdens onze sessie maak je kennis met het team, leer je wat wij voor jou kunnen betekenen en wat we willen bereiken met de samenwerking. We informeren je over de manieren waarop we je kunnen ondersteunen bij de hulp die je aan burgers geeft. Ook laten we zien wat inmiddels al hebben gerealiseerd.’  

Kennisplatform Belastingdienst: zeer toegankelijk voor sociaal financieel adviseur

Op het kennisplatform van de Belastingdienst, dat speciaal is ingericht voor maatschappelijk dienstverleners, vind je een schat aan informatie. De Belastingdienst ondersteunt maatschappelijke organisaties, zodat zij burgers die hulp nodig hebben met belasting- en toeslagzaken, op een goede manier kunnen helpen. Zo is het eenvoudig mogelijk om antwoord te krijgen op vragen als: 

  • Bij wie in de organisatie kan ik terecht?
  • Hoe vraag ik aandacht voor urgente en schrijnende gevallen?
  • Met wie kan ik overleggen als ik er niet meer uitkom?
  • Wat is het Kennisnetwerk en wat kan ik ermee?
  • Waar kan ik naartoe met ideeën over samenwerking en dienstverlening?
  • Hoe ziet jullie ondersteuning er uit? 

Via de speciaal daarvoor ingerichte postbus voor maatschappelijk dienstverleners, dus ook professionals in jouw functie, kun je vragen stellen of een afspraak maken met een van de relatiebeheerders. Daarnaast is het mogelijk om van ontwikkelingen op de hoogte gehouden te worden op het gebied van belastingen en toeslagen via de tweemaandelijkse nieuwsbrief die de Belastingdienst verspreidt.

Men beschikt, zo stelt de dienst, over een breed maatschappelijk netwerk en werkt nauw samen met alle maatschappelijke partijen om zo samen tot een optimale ondersteuning te komen voor die burger die dat nodig heeft. Wat ons betreft reden genoeg dus om aan te haken bij de inspirerende sessie die men verzorgt tijdens ons congres op 29 en 31 maart aanstaande.

Kijk gratis het webinar belastingen terug

Onlangs hebben we vanuit ons zusterbedrijf Learncare Academy een webinar belastingen georganiseerd, waarin onze ervaren docent Bart Seegers alle ins en outs rondom de belastingaangifte over 2021 uiteenzette. Graag delen we de link van het webinar, zodat je het op je gemak kunt kijken. Gebruik de informatie om je collega’s preventief te helpen. De belastingaangifte kan een prima moment zijn om het onderwerp financiële stress, schaamte rondom schulden, rondkomen terwijl de energieprijzen stijgen etc. op de agenda te zetten. We willen er vanuit budgetcoach.nl, samen met allerlei andere partijen, álles aan doen om het taboe rondom financiële zorgen te doorbreken. 

Kortom, werk aan de winkel…


Wil je overleggen, een opleiding volgen, werken aan preventie binnen je bedrijf of organisatie? Neem dan vooral, uiteraard totaal vrijblijvend, contact met ons op. We doen het samen en voor élk individu dat hulp nodig heeft. Want ieder mens is het waard om in te investeren!