Praktische preventie is de hélft van de oplossing

Elk mens reageert anders op problemen. Waar de één actief aan het regelen slaat, bevriest de volgende persoon en slaat een ander juist op de vlucht. Het zijn vooral de mensen die bevriezen of wegvluchten, die steeds dieper in de financiële ellende terechtkomen. In het ergste geval worden enveloppen met aanmaningen niet meer opengemaakt, slaapt men slecht en is er angst voor het baanverlies. Diep van binnen weten ook deze angstige mensen wel dat een probleem zichzelf niet oplost door de enveloppen onder in een la te leggen. Maar soms is het ondernemen van actie simpelweg niet meer mogelijk… 

Dat kan te maken hebben met een bepaalde jeugd, waarin er vaak zonder het te beseffen, een ingewikkelde relatie met geld is opgebouwd. Of iemand geeft structureel meer uit dan dat er binnenkomt, bijvoorbeeld omdat het overzicht ontbreekt of omdat er een ander onderliggend probleem op emotioneel vlak is. Of een persoon heeft het als volwassene nog altijd moeilijk met het begrijpen van (de in zijn ogen) ingewikkelde brieven, zoals die van de Belastingdienst bijvoorbeeld. Alleen het blauw van de envelop kan iemand al een gevoel van onrust bezorgen.

Grote problemen? Soms valt het mee
Dan is het goed om te weten dat een budgetcoach snel en praktisch hulp kan bieden. Ook als er bijvoorbeeld toeslagen veranderen. Of te betalen belastingen. Dit kan tot onprettige verrassingen leiden, zoals het geval was bij Giovanna, die meer was gaan werken waardoor haar huur- en zorgtoeslagen plots wegvielen… 

Problemen die voor de betreffende medewerker heel groot lijken te zijn, blijken in de praktijk, zeker als je er in een vroeg stadium bij bent reuze mee te vallen. Precies dat gegeven verklaart het succes van budgetcoach.nl. We zien dat het aantal werkgevers dat ons benadert om hun medewerkers financieel bij te staan flink groeit. Helaas komt dat ook door het coronavirus, waardoor mensen het financieel moeilijker hebben.

Speciaal voor werkgevers
Omdat we begrijpen dat het voor leidinggevenden en hr-managers niet altijd gemakkelijk is om door de bomen het bos nog te zien, hebben wij een speciale pagina op onze website ingericht met meer informatie. Je bekijkt deze praktische pagina hier. Heb je na het lezen ervan nog vragen, of op dit moment al een specifieke collega in gedachten die hulp kan gebruiken, neem dan vooral contact met ons op. We helpen je graag en kijken uit naar je bericht.