Wat doet de lockdown met de stress van jouw medewerkers?

Wie had vorig jaar maart kunnen bedenken dat we nu, een jaar later, nog altijd dagelijks de gevolgen zouden ondervinden van het coronavirus. Meer dan ooit worden we in onze vrijheid beperkt en dat dóét wat met mensen. Niet alleen in hun fysieke bewegingsvrijheid, maar zeker ook in hun psychische gesteldheid. 

Kijken achter de voordeur

Heb jij in beeld hoe het met je medewerkers gaat? En dan écht, achter het oppervlakkige antwoord dat het ‘goed’ gaat? Want ondanks de vele contactmomenten via Zoom en andere kanalen, blijft het moeilijk om in te schatten hoe het met iemand gaat wanneer je elkaar niet echt in de ogen kunt kijken. Je weet, ook vanuit je rol als hr-adviseur, ongetwijfeld hoe belangrijk de non-verbale signalen zijn: hoe zit iemand erbij in een meeting? Hoe is het gesteld met zijn uiterlijke verzorging? Hoe uitgerust is iemand? Of merk je juist dat het lontje nét wat korter dan anders is? Het zijn stuk voor stuk indicatoren die aangeven hoe het écht met iemand gaat. Onze tip? Blijf het gesprek aangaan, blijf in contact en luister niet alleen, maar kijk vooral. 

Nibud: financiële zorgen over 2021

Wellicht dat bijgaand artikel van het Nibud een mooie opening voor je vormt om het gesprek intern aan te gaan. Je zou het kunnen delen onder je collega’s en mensen vrijblijvend uit kunnen nodigen om te praten over financiële uitdagingen. Wist je bijvoorbeeld dat we bij Budgetcoach.nl een speciale telefonische hulplijn bieden, bedoeld als eerste hulp bij geldzorgen? En dat we tijdens een praktisch ingericht belastingspreekuur hulp bieden bij het doen van de belastingaangifte, een actueel onderwerp nu in maart. 

Even sparren? 

Neem contact met ons op. Bel met 085 – 273 58 41 of mail naar info@budgetcoach.nl. Door proactief met de hoeveelheid stress tijdens de lockdown aan de slag te gaan draag je bij aan het financieel fit houden van je medewerkers. En dat is voor alle betrokken partijen een goed idee. We kijken uit naar je bericht!