Week van het geld: van 22 t/m 26 maart – wat organiseer jij voor je medewerkers?

Ook dit jaar wordt de Week van het geld, dat een initiatief is van het platform Wijzer in geldzaken, weer georganiseerd. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ bereidt het platform kinderen en jongeren voor op hun financiële redzaamheid in de toekomst. Jong geleerd is immers oud gedaan en dat geldt zeker voor bewust met geld omgaan. Editie 10 van de Week van het geld is daarmee een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis.

Relatie met geld begint al jong

Uit onderzoek blijkt keer op keer dat op jonge leeftijd bewust leren omgaan met geld op latere leeftijd financiële problemen voorkomt. Dat blijkt ook uit het verhaal van de 34-jarige Lisa, die in een eerder interview met ons deelde: ‘‘Ik werk mee aan dit interview omdat ik anderen wil helpen, want ik weet zeker dat mensen zich in mijn situatie herkennen. Ik heb thuis vroeger nooit geleerd wat de waarde van geld is en ben dus niet goed in staat geweest om daarmee om te gaan. Dat gaat nu beter, maar ik weet dat het altijd een aandachtspunt zal blijven’. Haar complete verhaal lees je hier. 

Kijk door je hr-bril

Ook voor ouders zijn er activiteiten te beleven in de Week van het geld. Zoals bijvoorbeeld de voorstelling Credits over geld en financiële opvoeding. Speciaal voor ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot 20 jaar, omdat de overgang naar financieel onafhankelijk worden dan plots snel gaat. Kijk vanuit je hr-bril naar je medewerkers en maak deze Week van het geld bespreekbaar, eventueel digitaal. Het kan een mooie opening zijn om sluimerende geldzorgen bij je werknemer aan te pakken. 

Wat kun jij voor je medewerkers doen in de Week van het geld?

Zet deze week preventief in, zodat je jouw medewerkers tijdig helpen kunt. Het is een teken van goed werkgeverschap en nét even het zetje dat een medewerker met geldzorgen nodig kan hebben.
Biedt bijvoorbeeld tijdens de Week van het geld onze speciale telefonische financiële hulplijn aan. Medewerkers kunnen er vragen stellen over allerlei financiële vraagstukken zoals toeslagen, loonbeslag of gevolgen van life-events. Denk dan bijvoorbeeld aan een scheiding of verminderde inkomsten van de partner, een onderwerp dat door de coronacrisis, nu heel actueel is. Bekijk hier meer informatie.

Belastingspreekuur: preventief en laagdrempelig 

Wil je jouw collega’s meer inzicht en duidelijkheid geven, en daarmee dus rust? Bied ze dan ons Belastingspreekuur aan. Of wijs ze op de online cursus Budgetteren is te leren, die de medewerker binnen vier weken meeneemt in de wereld van budgetteren en wapent tegen onverwachte uitgaven. 

Zelf preventief met jouw hr-team aan de slag?

Weet jij al alles over de nieuwe wet vereenvoudiging beslagvrije voet en heb je ook in beeld hoe je je medewerkers hierover kunt informeren? Tijdens onze training leer je niet alleen alles over de nieuwe wetgeving, maar ook hoe je het gesprek aangaat met je medewerker om geldzorgen bespreekbaar te maken. En, niet geheel onbelangrijk, je leert er hoe je signalen nú op kunt pikken, ook nu we elkaar niet altijd fysiek kunnen zien. Samen met je team ga je ervoor om elkaar enthousiast te maken om jouw medewerkers financieel fit te krijgen én te houden. Bekijk hier meer informatie

Meer weten? Neem even contact met ons op

Bron: website Week van het geld