Wereld wensdag

Wereld wensdag


Vandaag is wereldwensdag. Onze wens is dat iedereen toegang heeft tot een budgetcoach. Nu is het zo dat juist degenen die het meest een budgetcoach nodig heeft niet de financiële middelen hiervoor heeft. Soms is een hypotheekverstrekker of werkgever bereid de kosten voor hun rekening te nemen. Er is echter een grote groep mensen die daar geen beroep op kan doen en ook zij hebben recht op een budgetcooach als zij de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Wat zou het mooi zijn als ook deze mensen gebruik kunnen maken van een budgetcoach. Hiermee kunnen veel (verhogingen van) schulden voorkomen worden, wat uiteindelijk de maatschappij veel geld kan besparen. Er hoeven minder schulden (gedeeltelijk) afgeboekt te worden. Daarnaast hoeven de huidige schuldenaren zich niet langer beschaamd te voelen omdat zij schulden hebben; alles is immers preventief afgehandeld door tijdig passende betaalafspraken te maken waardoor erger wordt voorkomen.

Onze missie sluit hier mooi bij aan:

Mensen op een warme en laagdrempelige manier ondersteunen bij financiële en psychosociale problemen, zonder wachttijden. Daarnaast willen wij mensen ervan bewust maken dat ieder mens een waardevolle bijdrage levert aan de samenleving.

Hoe en waarom is budgetcoach.nl ontstaan?

De oprichter van Budgetcoach.nl, Mark Hesterman, groeide als Amsterdams “jochie” uit de pijp op in armoede. “We hadden geen eens geld voor schoenen. Eens in de zoveel tijd mochten we van de gemeente schoenen uitzoeken. Een kachelsmid in onze straat had een tv, daar mochten we dan af en toe tv kijken. In mijn omgeving was er veel armoede. Je kende niet beter zo werd gedacht. Je groeide op met het motto “Wie voor een dubbeltje geboren is wordt nooit een kwartje”.

Hij kwam jaren als creatieve therapeut bij de mensen thuis. Schulden speelde een toenemende rol bij sociaal psychische problematiek. Hij begon met mensen in zijn omgeving te helpen met financiële problemen. Mark belde dan de gerechtsdeurwaarders en incassobureaus om regelingen te treffen of maakte het huishoudboekje overzichtelijk. Budgetcoach.nl is toen in het leven geroepen en in 2004 de domeinnaam budgetcoach.nl opgericht. Armoede de wereld uit is zijn streven. Wij hopen in ieder geval met budgetcoach.nl hieraan een bijdrage te kunnen leveren.
Onze slogan is niet voor niets ‘ieder mens is het waard om in te investeren’.

Ook een budgetcoach inschakelen? Met onze jarenlange ervaring leveren wij gericht maatwerk en snel en adequate hulp. Iedereen verdient immers een helpende hand, voor als je er even niet alleen uit komt.

Wilt u als werkgever meer weten over het inzetten van een budgetcoach, maar weet u niet goed hoe u het onderwerp moet aankaarten?
Met onze ervaring helpen wij hoe u de boodschap het beste aan uw medewerker kunt overbrengen, zodat uw medewerker op de hoogte is van uw hulp bij financiële problemen. U kunt ons vrijblijvend bereiken op:
072 – 540 91 75
info@budgetcoach.nl