Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt zeker voor het goed om kunnen gaan met geld. Het is algemeen bekend dat mensen die in hun jeugd als jong kind al leerden om te sparen, later minder snel in financiële problemen komen. Toch vinden de meeste mensen geldzaken ingewikkeld, saai of ronduit vervelend.
Meten is weten
Een onplezierige relatie met geld heeft vaak te maken met niet weten hoe je financiële situatie in elkaar zit. Vaak is het geen onwil, maar weten mensen eenvoudigweg niet hoe bepaalde regelingen in elkaar steken. Hoe werkt het als een partner minder gaat werken? En kan ik misschien al eerder met pensioen? Of laat mijn netto-inkomen dat nog niet toe? Wat betekent langdurig ziek zijn voor mijn inkomen? Het zijn stuk voor stuk situaties die onrust kunnen veroorzaken. En die onrust neemt men vaak mee naar werkvloer. Het gevolg is dat medewerkers minder enthousiast, minder productief en soms zelfs wat zwaar op de hand zijn.
Ga het gesprek aan
Gelukkig zien we dat hr-managers steeds meer in staat zijn om het taboe te doorbreken. We leven in een maatschappij waarbij de sfeer steeds opener is onderling. Ook als het over zoiets privacygevoeligs gaat als geldzaken, of geldzorgen zo je wilt. Onze tip? Ga het gesprek aan, doorbreek het taboe. Het gevolg is dat je er op tijd bij bent als er een financieel probleem is of alleen nog maar dreigt te ontstaan. Op onze website vind je veel verschillende voorbeelden van andere bedrijven die Budgetcoach.nl inschakelden voor medewerkers. Het zijn stuk voor stuk succesverhalen, voor zowel medewerker als betrokken bedrijf. Meer informatie? Neem contact op.