• Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
  • Al meer dan 15 jaar het budgetadvies bureau van Nederland
  • Landelijk dekkend
  • Privacy is gewaarborgd
  • Onze budgetcoaches en jobcoaches werken ook in de avonduren
  • Budgetcoaches beschikken over kennis van de schuldhulpverlening, zowel het minnelijke als wettelijke traject (Wsnp).
  • Al onze budgetcoaches behalen jaarlijks hun PE-punten en hebben daarmee actuele kennis van de wet -en regelgeving
  • Snelle hulp aan huis binnen 5 werkdagen

Een eigen onderneming en schulden kunnen vervelende gevolgen hebben en mogelijk zelfs tot faillissement leiden. Als ondernemer heeft u weinig tijd om deze zaken naast uw bedrijfsvoering te regelen. Het is dan ook goed om op de korte- en lange termijn te kijken hoe u er financieel voor staat. Wat als er een grote klant wegvalt? Zijn mijn privé en zakelijke financiën goed gescheiden? Hoe zit het met mijn reserves? Een budgetcoach kijkt niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn mee. Op deze manier weet u wat u te wachten staat en kunt u gerust verder gaan met waar u goed in bent, ondernemen!

Ontzettend druk met je zaak en toch niet rondkomen

Ze zit tegenover me: een ondernemer die keihard werkt maar eigenlijk daar niets van terug ziet in haar portemonnee.
Wakker geschud door een aanslag van de belastingdienst. Ja, ze wist dat ze achterliep met haar administratie, maar ze had toch gewoon haar BTW op tijd afgedragen?
In een notendop de problematiek van een gemiddelde ZZP’er: tijd, overzicht en kennis van administratie.

Voor de meesten is de administratie niet het meest inspirerende onderdeel van ondernemen. Er is immers al zoveel te doen: opdrachten uitvoeren, marketing, vakkennis bijhouden, juiste inkopen doen, facturen sturen en iets met bonnetjes voor de BTW.
Zeker als je iets niet snapt of nog moet uitzoeken, blijft het liggen en zijn de (financiële) gevolgen niet te overzien.

In zo’n geval is het als budgetcoach van groot belang om samen met de ondernemer overzicht te creëren. Dat is iets ingewikkelder dan bij iemand met een vast inkomen (salaris of uitkering) omdat het inkomen per maand sterk kan wisselen. Daarnaast moet een overzicht worden gemaakt van zowel de bedrijfskosten als van het levensonderhoud. En zeker dat eerste kan nogal wat tijd kosten.

Lees verder >>

Judith, Budgetcoach

Werkwijze

Budgetteren
Een budgetcoach helpt bij het opzetten van een sluitende huishoudbegroting. Dat is belangrijk om onoverzichtelijke inkomsten en uitgaven weer beheersbaar te krijgen. Daarnaast helpt het om niet (verder) in financiële problemen te komen, door het maken van keuzes en het stellen van prioriteiten.
Belangrijk onderdeel van het budgetteren is het maken van een budgetmaandoverzicht dat inzicht biedt in wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Om elke maand uit te komen met de beschikbare inkomsten is het hebben van zo’n overzicht een voorwaarde. Pas als dit overzicht er is, kan er voor de lange termijn plannen gemaakt worden waaraan het geld uitgegeven kan worden.

Maandoverzicht
De basis voor het budgetteren is het budgetmaandoverzicht. Voor een ZZP’er werkt dat wel even anders. Het inkomen is immers niet vast en kan elke maand wisselen.
Hiervoor is een overzichtelijk formulier beschikbaar waarop samen met de budgetcoach de inkomsten en uitgaven kan worden ingevuld. Het is belangrijk dat U(in eerste instantie) zoveel mogelijk zelf het formulier invult. Op die manier krijgt U inzicht in hoe er geld wordt uitgegeven. Pas als U echt weet hoe iets gedaan wordt en wat daar blijkbaar de gevolgen van zijn, kan er gekozen worden om het anders te doen. Om een budgetmaandoverzicht volledig in te kunnen vullen, zal er ook op zoek gegaan moeten worden naar alle benodigde papieren, zoals bankafschriften, nota’s enzovoort.
Het maken van een budgetmaandoverzicht is op die manier het begin van een financiële administratie.

Maken van keuzes
Het kan zijn dat bij het opstellen van het budgetmaandoverzicht blijkt dat de inkomsten en uitgaven niet met elkaar in de pas lopen en dat er meer uitgaat dan er binnen komt. In dat geval bekijkt de budgetcoach samen met u welke mogelijkheden er zijn om de uitgaven zodanig aan te passen dat er weer evenwicht ontstaat.

Zelfredzaamheid
Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting voorkom je financiële problemen en verhoog je de financiële zelfredzaamheid. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect.

Omgaan met geld
Het coachingstraject kenmerkt zich door het overdragen van kennis en bewustwording. Budgetteren is deels het aanleren van eenvoudige administratieve vaardigheden en deels het aanleren van ander gedrag ten aanzien van het omgaan met geld. Gedrag dat zich in de loop der jaren heeft gevormd, laat zich niet eenvoudig veranderen. De ondersteuning van een budgetcoach is daarom vaak een welkome oplossing.

Budgetmap
u ontvangt van de budgetcoach een speciale budgetmap waarin alle papieren per maand kunnen worden opgeborgen. Dit voorkomt het zoekraken van papieren. Verder zijn in deze map een gebruiksaanwijzing en veel tips opgenomen.
Inhoud Budgetmap:
Budgetmap Wegwijzer
Budgetmaandoverzicht (blanco)
Jaaroverzicht
Budgetkalender
Overzicht dagelijkse boodschappen
Formulier ‘hoe betaal ik?’
Formulier ‘waar gaat mijn geld heen?’ (speciaal voor kinderen)
Formulier ‘contributie en abonnementen’

Afspraak maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u onderstaand formulier invullen. Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op.* Verplichte velden

Een greep uit onze partners

Waar bevinden onze coaches zich?