• Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
  • Uw werknemer snel en efficiënt begeleiden naar nieuw werk
  • Al meer dan 15 jaar het budgetadvies bureau van Nederland
  • Landelijk dekkend
  • Privacy is gewaarborgd
  • Onze coaches werken ook in de avonduren
  • Snelle hulp aan huis binnen 5 werkdagen

De komende jaren zullen veel mensen zich moeten omscholen om aan het werk te blijven. Als iemand zich wil omscholen zal hij kennis moeten hebben van de veranderende arbeidsmarkt om een goede keuze te kunnen maken voor zijn arbeidstoekomst. Onze jobcoaches kunnen daarbij uitstekend hulp bieden.

Subsidie aanvragen via UWV
Via het UWV is het mogelijk om een interne jobcoach of externe jobcoach subsidie aan te vragen.

Wat is een externe jobcoach?
Dit is een voorziening die de werknemer zelf kan aanvragen. Deze externe jobcoach werkt voor een erkende jobcoachorganisatie en legt verantwoording af aan UWV.

Wat is een interne jobcoach?
Dit is een subsidieregeling voor werkgevers. Met deze subsidie regelt u een jobcoach voor uw werknemer. Deze jobcoach hoeft niet gecertificeerd te zijn. Het kan ook een collega op de werkvloer zijn die hier een speciale training voor volgde.
Bekijk hier meer informatie voor werkgevers >>

Wat doet een jobcoach?
Het uitgangspunt van onze jobcoaches is mensen met of zonder baan te begeleiden naar (ander) werk. We gebruiken hiervoor een combinatie van huisbezoeken en eventueel online begeleiding.

Motiverende gesprekken zijn altijd een onderdeel van de jobcoaching. Gedurende het traject zal er worden begeleid en gestimuleerd om actief op zoek te gaan naar een baan. Het traject wordt afgestemd op de individuele mogelijkheden en eventuele belemmeringen met behulp van de volgende stappen. Doel van traject is het gezamenlijk vaststellen aan de hand van mogelijkheden, wensen en aandachtspunten:
Beroepenoriëntatie en oriëntatie op de arbeidsmarkt;
Concrete zoekrichting bepalen: baan op korte termijn met eventueel wensberoep op langere termijn;
Sollicitatieactiviteiten inzetten: CV maken, vacature analyse, telefonisch informatie inwinnen, het schrijven van gerichte en open sollicitatiebrieven, netwerken, gesprekstechnieken;
Social media aanpassen waar nodig

Klant snel geholpen naar nieuw werk

Kort nadat ik via Budgetcoach.nl de opleiding “ Jobcoaching voor budgetcoaches” had afgerond, kreeg ik mijn eerste dossier. De vrouw was 3 jaar geleden werkzoekend geworden door reorganisatie van haar toenmalige werkgever. Het verlies van inkomen en het onregelmatige inkomen van haar partner veroorzaakten op den duur betalingsproblemen. Deze situatie zorgde weer voor stress en spanningen. Uiteindelijk kreeg het gezin ook achterstanden in de hypotheekverplichtingen en deze riep daarom de hulp in van een budgetcoach / jobcoach.

Allereerst hebben we een overzicht gemaakt van de inkomsten en uitgaven waarbij we het inkomen van de partner hadden ingeschat op basis van het jaargemiddelde. Vervolgens hebben we een overzicht van alle openstaande rekeningen gemaakt en een aflossingsschema opgesteld. Dit gaf al heel veel rust waardoor mevrouw eindelijk de focus op haarzelf kon leggen. Toen mevrouw haar baan verloor, vond ze dit zo oneerlijk dat ze een beetje “op slot ging”. En nadat ze direct na haar ontslag niet snel een nieuwe baan vond, raakte ze onzeker. De zorgen en schaamte over de betalingsachterstanden hielpen nu ook niet mee.

In een paar gesprekken hebben we onderzocht wat ze nu bij elke functie uit haar arbeidsverleden het leukste vond. Vervolgens hebben we gekeken naar haar interesses en haar sterke en minder sterke kanten. Aan oud collega’s, familie en vrienden vroegen we op te schrijven wat het meest kenmerkend aan haar was. Gaandeweg kreeg mevrouw een steeds beter beeld van haar eigen kwaliteiten en begon ze weer vertrouwen te krijgen. We schreven op waar een leuke functie aan moest voldoen zodat ze beter begon te begrijpen waar ze nu eigenlijk naar op zoek was. We namen haar brief en haar CV onder de loep en binnen 3 maanden na het begin van dit traject had ze haar droombaan gevonden!
O ja …. En de betalingsachterstanden, die waren al snel hierna verdwenen.

Wat kunt u als werkgever nog meer (preventief) betekenen voor uw werknemer? Lees de tips >>

Annette budgetcoach en jobcoach

Werkwijze

Maatwerkbegeleiding vanuit huis
Jobcoaching is altijd maatwerk. Tijdens het intakegesprek aan huis wordt bekeken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. In een individueel plan van aanpak worden de bevindingen, het tijdpad en de route beschreven.

Wat doet een jobcoach?
Het uitgangspunt van onze jobcoach is mensen met of zonder baan te begeleiden naar (ander) werk. We gebruiken hiervoor een combinatie van huisbezoeken en waar mogelijk online begeleiding.

Motiverende gesprekken
Motiverende gesprekken zijn altijd een onderdeel van jobcoaching. Met behulp van een praktische persoonlijkheidstest kijken we samen naar de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Social media
Ook worden de profielen op sociale media zoals Linkedin, Facebook en een eventuele eigen website onder de loep genomen. Waar nodig wordt het profiel aantrekkelijker gemaakt met concrete informatie voor een toekomstige werkgever.

Creatief en origineel
In de huidige tijd, waarin te weinig banen beschikbaar zijn voor het aantal werkzoekenden, reageren sollicitanten massaal op vacatures. Tussen deze grote stapel cv’s en sollicitatiebrieven moet je opvallen; dit doe je niet door een standaard brief te schrijven in Microsoft Word met een doorsnee opmaak en lettertype. In de huidige tijd moet een cv creatief en origineel zijn! De jobcoach gaat samen met de cliënt een cv 2.0 maken en een pakkende, creatieve motivatiebrief schrijven.

Oefenen van sollicitatiegesprekken
Wanneer de cliënt wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek kan de jobcoach samen met de cliënt thuis oefenen met een rollenspel. Zo wordt de cliënt optimaal voorbereid op het sollicitatiegesprek.

Financiële problemen
Als er sprake is van financiële problemen dan moeten deze eerst worden aangepakt. Sommige van onze jobcoaches zijn ook werkzaam als budgetcoach. De cliënt heeft dan één begeleider die meerdere werkzaamheden kan uitvoeren.

Afspraak maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u onderstaand formulier invullen. Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op.* Verplichte velden

Een greep uit onze partners

Waar bevinden onze coaches zich?