• Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
  • Al meer dan 15 jaar het budgetadvies bureau van Nederland
  • Landelijk dekkend
  • Privacy is gewaarborgd
  • Onze budgetcoaches en jobcoaches werken ook in de avonduren
  • Budgetcoaches beschikken over kennis van de schuldhulpverlening, zowel het minnelijke als wettelijke traject (Wsnp).
  • Al onze budgetcoaches behalen jaarlijks hun PE-punten en hebben daarmee actuele kennis van de wet -en regelgeving
  • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis

Wanneer u uw baan verliest, gaat scheiden of bijvoorbeeld ziek wordt heeft dat invloed op uw woonsituatie en uw inkomsten.
Als u daardoor uw vaste lasten niet goed kunt betalen, is dat erg vervelend. Om u te helpen, biedt Budgetcoach.nl mogelijk een oplossing, zodat u uw financiële situatie weer op orde kunt brengen.

Als u er tijdig bij bent, valt er aan achterstanden vaak wat te doen. Samen met de budgetcoach gaat u aan de slag om de administratie weer op orde te maken. Natuurlijk beoordelen we of uitgaven anders kunnen en op welke bezuinigd kan worden.
Vaak worden er ongemerkt veel pintransacties gedaan. Dan raden we aan om voor huishoudelijk uitgaven een vast bedrag per week van de bank te halen en vervolgens contant te betalen. Dan merk je hoeveel geld eruit gaat. Weet u bijvoorbeeld of u gebruik maakt van alle inkomensverruimende mogelijkheden? Wij begrijpen dat in de wirwar van regeltjes dit niet altijd valt uit te zoeken. Onze budgetcoaches zijn hierin gespecialiseerd. We zoeken daarom met de grootst mogelijke zorg naar mogelijkheden om de inkomsten te vergroten.

Samen zullen we zoeken naar een best passende oplossing.

Financiële buffer kwijt – Vakantie of niet?
Ervaringsverhaal van onze budgetcoach

Onlangs ging ik bij een mevrouw op bezoek die zich heel onzeker voelde over haar financiën. Haar inkomen was het afgelopen jaar flink gedaald en ze durfde niet op vakantie te gaan. Ze wilde heel graag een weekje in een plaats in Nederland doorbrengen om even afstand te nemen van alles wat er gebeurd was het afgelopen jaar. Ze voelde zich erg schuldig over de vakantie omdat ze dacht dat ze zich dit niet kan veroorloven. Ze was bang dat ze dan later in het jaar haar vaste lasten niet kon kunnen betalen. Er was geen sprake van schulden of betalingsachterstanden. Wel was mevrouw haar financiële buffer kwijt die ze altijd gehad had. Ze gaf het laatste jaar elke maand dus meer uit dan er binnenkwam. Ze snapte zelf ook wel dat ze op deze manier een keer in de problemen zou komen. Ik zei dat we eerst alles op een rijtje zouden zetten en daarna konden we dan bepalen of ze met een gerust hart op vakantie kon gaan of niet.

Twee uur later haalt mevrouw weer opgelucht adem. We hebben alles op een rijtje gezet. Als ze zich aan haar weekbudget houdt dit jaar dan ziet haar financiële plaatje er weer prima uit. Het weekbudget hebben we vastgesteld aan de hand van de Nibudnormen. Hiermee kan ze al haar boodschappen doen en andere kleine zaken die ze normaliter uitgeeft. Ze weet nu wat er in binnenkomt en wat er uitgaat en haalt nog eens diep adem. Er is voldoende financiële ruimte voor haar vakantie. Verder geef ik haar tussendoor nog andere bespaartips.
‘Ik ben hier heel blij mee’ zegt ze en met veel enthousiasme zegt ze me gedag. Volgende maand ga ik nog eens bij haar langs om te vragen hoe ze het gehad heeft en om te kijken hoe ze met het weekbudget uitkomt.

Lonneke, budgetcoach

Werkwijze

Budgetteren
Een budgetcoach helpt bij het opzetten van een sluitende huishoudbegroting. Dat is belangrijk om onoverzichtelijke inkomsten en uitgaven weer beheersbaar te krijgen. Daarnaast helpt het om niet (verder) in financiële problemen te komen, door het maken van keuzes en het stellen van prioriteiten.
Belangrijk onderdeel van het budgetteren is het maken van een budgetmaandoverzicht dat inzicht biedt in wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Om elke maand uit te komen met de beschikbare inkomsten is het hebben van zo’n overzicht een voorwaarde. Pas als dit overzicht er is, kan er voor de lange termijn plannen gemaakt worden waaraan het geld uitgegeven kan worden.

Maandoverzicht
De basis voor het budgetteren is het budgetmaandoverzicht. Hiervoor is een overzichtelijk formulier beschikbaar waarop samen met de budgetcoach de inkomsten en uitgaven kan worden ingevuld. Het is belangrijk dat de u(in eerste instantie) zoveel mogelijk zelf het formulier invult. Op die manier krijgt u inzicht in hoe er geld wordt uitgegeven. Pas als u echt weet hoe iets gedaan wordt en wat daar blijkbaar de gevolgen van zijn, kan er gekozen worden om het anders te doen. Om een budgetmaandoverzicht volledig in te kunnen vullen, zal er ook op zoek gegaan moeten worden naar alle benodigde papieren, zoals bankafschriften, nota’s enzovoort.
Het maken van een budgetmaandoverzicht is op die manier het begin van een financiële administratie.

Maken van keuzes
Het kan zijn dat bij het opstellen van het budgetmaandoverzicht blijkt dat de inkomsten en uitgaven niet met elkaar in de pas lopen en dat er meer uitgaat dan er binnen komt. In dat geval bekijkt de Budgetcoach samen met u welke mogelijkheden er zijn om de uitgaven zodanig aan te passen dat er weer evenwicht ontstaat.

Cursus ‘administreren en budgetteren’
U ontvangt van ons een digitale cursus .
Inhoud cursus :
Les 1: Post opruimen in 7 stappen
Les 2: Administratie ordenen
Les 3: Waar gaat mijn geld heen (voor jongeren)
Les 4: Kasboek bijhouden
Les 5: Omgaan met verleidingen
Les 6: Eerste hulp bij schulden
Les7 : (Be)spaartips
Bijlage: Digitaal maand- en jaaroverzicht

Afspraak maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u onderstaand formulier invullen. Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op. Of bel naar 072 – 540 91* Verplichte velden

Een greep uit onze partners

Waar bevinden onze coaches zich?