• Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
  • Al meer dan 15 jaar het budgetadvies bureau van Nederland
  • Landelijk dekkend
  • Privacy is gewaarborgd
  • Onze budgetcoaches en jobcoaches werken ook in de avonduren
  • Budgetcoaches beschikken over kennis van de schuldhulpverlening, zowel het minnelijke als wettelijke traject (Wsnp).
  • Al onze budgetcoaches behalen jaarlijks hun PE-punten en hebben daarmee actuele kennis van de wet -en regelgeving
  • Snelle hulp aan huis binnen 5 werkdagen

Wist u dat:
• Een gemiddeld loonbeslag 6 tot 24 maanden duurt?
• De totale kosten €13.000 per jaar zijn bij een werknemer met financiële problemen?
• Het verlies aan productiviteit van de werknemer op minimaal 20% geschat wordt?

78% van de werknemers heeft aangegeven graag geholpen te willen worden door de werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van het NIBUD.

Misschien is het bij u ook wel herkenbaar; u wilt wel hulp bieden, maar hoe? Er zijn tal van oplossingen mogelijk, zoals een kennismakingsgesprek met een budgetcoach beschikbaar maken. Dit kunt u bijvoorbeeld opnemen in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Vrije inloopspreekuren op locatie, of een training budgetteren is te leren. Dit zijn enkele voorbeelden wat er toegepast kan worden om u werknemers preventief te helpen.

Wat kunt u als werkgever (preventief) betekenen voor uw werknemer? >>

Soms zijn de financiële problemen dusdanig uit de hand gelopen bij uw medewerker, dat u als werkgever of HR te maken krijgt met loonbeslag. Een loonbeslag staat vaak niet op zichzelf en is er meer aan de hand. Onze budgetcoaches kunnen daarbij direct hulp bieden.

Met onze jarenlange ervaring hebben wij inmiddels al tal van werkgevers in diverse branches van hulp voorzien. Deze ervaring nemen wij weer bij elke opdracht mee. Wij kunnen u dan ook helpen aan een communicatieplan om budgetcoaching in de organisatie toe te passen, waarbij niet alleen budgetcoaching centraal staat, maar ook het trainen van HR, leidinggevende of managers. Samen gaan we voor een totaaloplossing waarbij wij u de zorgen omtrent uw medewerkers op het gebied van financiële problemen uit handen nemen.

Onze voordelen op een rij:

Meer dan 15 jaar ervaring en initiator in Nederland van de dienst budgetcoach
Ruime ervaring bij opdrachtgevers binnen diverse branches
Kennispartner op het gebied van preventie bij geldzorgen en schulden
Landelijke dekking van budgetcoaches. Meer dan 40 budgetcoaches beschikbaar
Binnen 5 dagen een budgetcoach thuis of op de werkvloer
KIWA/ NEN gecertificeerde budgetcoaches
Hoge kwaliteit van dienstverlening
1 aanspreekpunt voor de opdrachtgever
Innovatieve oplossingen

Ervaringen van opdrachtgevers

U bent niet de enige werkgever die medewerkers met financiële problemen heeft. Lees hier de ervaring en tips van hogeschool Rotterdam.

Medewerkers zijn blij met de hulp en vinden dit een teken van goed werkgeverschap. Lees hier hoe Teleperformance zijn medewerkers ondersteunt op financieel gebied en leer van de tips hoe je de medewerkers met financiële problemen kan bereiken. Samen met de budgetcoach kunnen we namelijk echt het verschil maken!

Wilt u loonbeslag verminderen of uw medewerkers preventief helpen bij financiële zorgen?

Gratis E-book speciaal voor werkgevers en HR

Gratis

Werkwijze

Budgetteren
Een budgetcoach helpt bij het opzetten van een sluitende huishoudbegroting. Dat is belangrijk om onoverzichtelijke inkomsten en uitgaven weer beheersbaar te krijgen. Daarnaast helpt het om niet (verder) in financiële problemen te komen, door het maken van keuzes en het stellen van prioriteiten.
Belangrijk onderdeel van het budgetteren is het maken van een budgetmaandoverzicht dat inzicht biedt in wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Om elke maand uit te komen met de beschikbare inkomsten is het hebben van zo’n overzicht een voorwaarde. Pas als dit overzicht er is, kan er voor de lange termijn plannen gemaakt worden waaraan het geld uitgegeven kan worden.

Maandoverzicht
De basis voor het budgetteren is het budgetmaandoverzicht. Hiervoor is een overzichtelijk formulier beschikbaar waarop samen met de budgetcoach de inkomsten en uitgaven kan worden ingevuld. Het is belangrijk dat de cliënt(in eerste instantie) zoveel mogelijk zelf het formulier invult. Op die manier krijgt de werknemer inzicht in hoe er geld wordt uitgegeven. Pas als je echt weet hoe iets gedaan wordt en wat daar blijkbaar de gevolgen van zijn, kan er gekozen worden om het anders te doen. Om een budgetmaandoverzicht volledig in te kunnen vullen, zal er ook op zoek gegaan moeten worden naar alle benodigde papieren, zoals bankafschriften, nota’s enzovoort.
Het maken van een budgetmaandoverzicht is op die manier het begin van een financiële administratie.

Maken van keuzes
Het kan zijn dat bij het opstellen van het budgetmaandoverzicht blijkt dat de inkomsten en uitgaven niet met elkaar in de pas lopen en dat er meer uitgaat dan er binnen komt. In dat geval bekijkt de Budgetcoach samen met u welke mogelijkheden er zijn om de uitgaven zodanig aan te passen dat er weer evenwicht ontstaat.

Zelfredzaamheid
Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting voorkom je financiële problemen en verhoog je de financiële zelfredzaamheid. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect.

Omgaan met geld
Het coachingstraject kenmerkt zich door het overdragen van kennis en bewustwording. Budgetteren is deels het aanleren van eenvoudige administratieve vaardigheden en deels het aanleren van ander gedrag ten aanzien van het omgaan met geld. Gedrag dat zich in de loop der jaren heeft gevormd, laat zich niet eenvoudig veranderen. De ondersteuning van een budgetcoach is daarom vaak een welkome oplossing.

Cursus ‘administreren en budgetteren’
De werknemer ontvangt van ons een digitale cursus .
Inhoud cursus :
Les 1: Post opruimen in 7 stappen
Les 2: Administratie ordenen
Les 3: Waar gaat mijn geld heen (voor jongeren)
Les 4: Kasboek bijhouden
Les 5: Omgaan met verleidingen
Les 6: Eerste hulp bij schulden
Les7 : (Be)spaartips
Bijlage: Digitaal maand- en jaaroverzicht

Afspraak maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u onderstaand formulier invullen. Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op.* Verplichte velden

Een greep uit onze partners

Waar bevinden onze coaches zich?