• Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
  • Al meer dan 15 jaar het budgetadvies bureau van Nederland
  • Landelijk dekkend
  • Privacy is gewaarborgd
  • Onze budgetcoaches en jobcoaches werken ook in de avonduren
  • Budgetcoaches beschikken over kennis van de schuldhulpverlening, zowel het minnelijke als wettelijke traject (Wsnp).
  • Al onze budgetcoaches behalen jaarlijks hun PE-punten en hebben daarmee actuele kennis van de wet -en regelgeving
  • Snelle hulp aan huis binnen 5 werkdagen

Huisuitzetting door huurachterstand is met 88% één van de meest voorkomende reden. Door het vroegtijdig inzetten van een budgetcoach is een huisuitzetting vaak te voorkomen. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Specifieke voordelen voor woningcorporaties
Door vroegsignalering en preventie kunnen huurachterstanden voorkomen worden
Besparen op deurwaarderskosten
Besparen op huisuitzettingskosten

E-learning cursus budgetteren is te leren
Onze praktische online cursus ‘budgetteren is te leren’ kan ook worden ingezet. Dat kan met of zonder begeleiding van een budgetcoach.
Meer weten over onze trainingen?

Neem een kijkje in onze Academy

Samen werken aan een stabiele toekomst
Lees het ervaringsverhaal van onze budgetcoach

In mijn werk als budgetcoach merk ik toch ook wel vooroordelen naar ons werk, mensen vinden het heel confronterend als een budgetcoach je komt bezoeken, “Je komt zeker zeggen wat we fout doen” is vaak wat de mensen in het begin van een kennismakingsgesprek zeggen. De mensen zijn onzeker, voelen zich schuldig door de situatie waar ze op dat moment in zitten. En dan zal ik als budgetcoach ook nog een gaan vertellen wat ze fout doen. No way.

Ik leg de mensen altijd uit dat het zeker niet de bedoeling is om met het vingertje te wijzen of om een vooroordeel te hebben. Het kan iedereen overkomen. Ik ben er om te luisteren en te coachen waar nodig, net zolang tot ze het zelf weer aan kunnen. Ik zal na elk kennisgesprek ook vragen hoe zij het ervaren hebben. Tot nu toe heeft iedereen positief gereageerd, het gesprek viel echt mee, fijn dat ze nu eens echt alles konden vertellen, we staan er niet meer alleen voor.
En het belangrijkst we gaan samen werken aan een stabiele financiële toekomst.

Lees verder >>

Nicole, budgetcoach

Werkwijze

Budgetteren
Een budgetcoach helpt bij het opzetten van een sluitende huishoudbegroting. Dat is belangrijk om onoverzichtelijke inkomsten en uitgaven weer beheersbaar te krijgen. Daarnaast helpt het om niet (verder) in financiële problemen te komen, door het maken van keuzes en het stellen van prioriteiten.
Belangrijk onderdeel van het budgetteren is het maken van een budgetmaandoverzicht dat inzicht biedt in wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Om elke maand uit te komen met de beschikbare inkomsten is het hebben van zo’n overzicht een voorwaarde. Pas als dit overzicht er is, kan er voor de lange termijn plannen gemaakt worden waaraan het geld uitgegeven kan worden.

Maandoverzicht
De basis voor het budgetteren is het budgetmaandoverzicht. Hiervoor is een overzichtelijk formulier beschikbaar waarop samen met de budgetcoach de inkomsten en uitgaven kan worden ingevuld. Het is belangrijk dat de cliënt(in eerste instantie) zoveel mogelijk zelf het formulier invult. Op die manier krijgt de cliënt inzicht in hoe er geld wordt uitgegeven. Pas als je echt weet hoe iets gedaan wordt en wat daar blijkbaar de gevolgen van zijn, kan er gekozen worden om het anders te doen. Om een budgetmaandoverzicht volledig in te kunnen vullen, zal er ook op zoek gegaan moeten worden naar alle benodigde papieren, zoals bankafschriften, nota’s enzovoort.
Het maken van een budgetmaandoverzicht is op die manier het begin van een financiële administratie.

Maken van keuzes
Het kan zijn dat bij het opstellen van het budgetmaandoverzicht blijkt dat de inkomsten en uitgaven niet met elkaar in de pas lopen en dat er meer uitgaat dan er binnen komt. In dat geval bekijkt de Budgetcoach samen met de cliënt welke mogelijkheden er zijn om de uitgaven zodanig aan te passen dat er weer evenwicht ontstaat.

Zelfredzaamheid
Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting voorkom je financiële problemen en verhoog je de financiële zelfredzaamheid. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect.

Omgaan met geld
Het coachingstraject kenmerkt zich door het overdragen van kennis en bewustwording. Budgetteren is deels het aanleren van eenvoudige administratieve vaardigheden en deels het aanleren van ander gedrag ten aanzien van het omgaan met geld. Gedrag dat zich in de loop der jaren heeft gevormd, laat zich niet eenvoudig veranderen. De ondersteuning van een budgetcoach is daarom vaak een welkome oplossing.

Cursus ‘administreren en budgetteren’
De klant ontvangt van ons een digitale cursus .
Inhoud cursus :
Les 1: Post opruimen in 7 stappen
Les 2: Administratie ordenen
Les 3: Waar gaat mijn geld heen (voor jongeren)
Les 4: Kasboek bijhouden
Les 5: Omgaan met verleidingen
Les 6: Eerste hulp bij schulden
Les7 : (Be)spaartips
Bijlage: Digitaal maand- en jaaroverzicht

Afspraak maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u onderstaand formulier invullen. Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op. Of bel naar 072 – 540 91 75* Verplichte velden

Een greep uit onze partners

Waar bevinden onze coaches zich?