Belastingspreekuur

Belastingspreekuur

Laagdrempelig en preventief

Het is alweer bijna maart en dat betekent dat de belastingaangifte voor de deur staat. Dat kan voor mensen, dus ook jouw collega’s, soms best spannend zijn.

Laagdrempelig en preventief

Wil je jouw collega's meer inzicht en duidelijkheid geven, en daarmee dus rust? Bied ze dan ons Belastingspreekuur aan. Eén van onze gecertificeerde budgetcoaches kijkt inhoudelijk mee. Zo voorkom je dat mensen kansen laten liggen waar ze wel recht op hebben óf dat ze te veel ontvangen wat later weer terugbetaald moet worden. Bovendien kun je als werkgever op afstand blijven en houd je de relatie met je werknemer zuiver, omdat je niet al te veel bij iemands privé-zaken betrokken bent. Daarnaast is er in dit gesprek ook ruimte om andere zaken te bespreken. Onze budgetcoaches herkennen als geen ander de signalen van iemand die financieel niet lekker in zijn vel zit. Zo kan een Belastingspreekuur de springplank zijn om er erger te voorkomen, bijvoorbeeld wanneer een collega schulden heeft, het overzicht kwijt is of al lange tijd gebukt gaat onder de stress van geldzorgen.

Biedt hulp bij het doen van de belastingaangifte

 Wat is de grens voor huurtoeslag? Heb ik daar recht op? Of vraag ik juist te veel aan? Moet ik dat terugbetalen en hoeveel dan? De toeslagenaffaire, rondom kinderopvang, die in de afgelopen maanden het nieuws beheerste werkt daarbij niet echt mee aan het wekken van vertrouwen. En dan zijn er nog tal van andere onderwerpen waar mensen zich vragen over kunnen stellen: klopt mijn voorlopige teruggave eigenlijk wel? Wat als ik minder ga werken? Hoeveel houd ik dan netto over?

Interesse?

Neem even contact met ons op. Bel met 085 - 273 58 41 of mail naar info@budgetcoach.nl. Door proactief met dit onderwerp aan de slag te gaan draag je bij aan het financieel fit houden van je medewerkers. En daarmee snijdt het mes aan alle kanten. We kijken uit naar je bericht.

Neem contact op

Ervaringsverhalen

‘We gaan eerst het gesprek aan, altijd!’ Pascale Koenraads, familiebedrijf Lavans

‘We gaan eerst het gesprek aan, altijd!’ Pascale Koenraads, familiebedrijf Lavans
‘We proberen eerst altijd medewerkers zelf te helpen. Het menselijke aspect vinden we bij Lavans heel belangrijk. Maar toen het probleem uiteindelijk nogal omvangrijk bleek te zijn hebben we Budgetcoach.nl ingeschakeld. En met succes. ‘ Aan het woord is Pascale Koenraads, medewerkster loonadministratie bij Lavans, al meer dan 90 jaar familiebedrijf én specialist in het […]
Verder lezen

Ervaringsverhaal van Giovanna, weer helemaal schuldenvrij

Ervaringsverhaal van Giovanna, weer helemaal schuldenvrij
Ervaringsverhaal van Giovanna, weer helemaal schuldenvrij ‘Ik was hard aan het werk, lette goed op en deed geen gekke dingen met mijn geld. En toen moest ik plotseling veel belastinggeld terug betalen. Dat was het punt waarop het moeilijk werd’. Aan het woord is Giovanna Di Stefano, 32 uur per week werkzaam in een verpleeghuis […]
Verder lezen

Het vergroten van de financiële zelfredzaamheid

 

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de cliënt verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering, waardoor zij prima in staat zijn om schulden te stabiliseren en/of eventueel een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren.

Zelfredzaamheid

Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect.

Budgetcoach voor zzp'ers

Waarom kiezen voor budgetcoach.nl?

  • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
  • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis, online of op de werkvloer
  • Landelijke dekking meer dan 40 coaches, altijd een coach in de buurt
  • Kiwa gecertificeerde coaches
  • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
  • Kundig en persoonlijk
  • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
  • Al meer dan 15 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Budgetcoaching