Budgetcoach

Budgetcoaching

Overzicht in de financiën geeft rust

Financiële problemen voorkomen en oplossen

Geldzorgen kunnen vele gevolgen hebben: betalingsachterstanden, betalingsregelingen en schuldhulpverlening, psychische en gezondheidsproblemen, huisuitzetting, maatschappelijke opvang en ontzetting uit de ouderlijke macht.

Kennis en intelligentie alleen zijn niet genoeg om uit de financiële problemen te komen. Ook mensen met een goede opleiding en een goed inkomen kunnen in moeilijkheden komen omdat ze even niet opletten of zaken voor zich uitschuiven. Dat geldt zeker op momenten dat het leven tegenzit, zoals bij een echtscheiding, faillissement of ontslag.

Kortom genoeg redenen om snel en adequaat te handelen bij financiële problemen.

Budgetcoach.nl levert individueel maatwerk. Iedere klant is uniek en heeft een persoonlijke aanpak nodig. We werken volgens de gentle teaching methode:
de cliënten positief en volwaardig benaderen, ze laten meedenken en steeds vragen wat ze zelf willen en kunnen doen.

Waarom budgetcoach.nl?

 • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
 • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis, online of op de werkvloer
 • Landelijke dekking meer dan 40 coaches, altijd een coach in de buurt
 • Kiwa gecertificeerde coaches
 • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
 • Kundig en persoonlijk
 • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
 • Al meer dan 15 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Afspraak maken
Coaching

Overzicht in de financiën geeft rust

Iemand met geldzorgen ervaart veel stress. Bij een werknemer is bijvoorbeeld een duidelijk signaal een stijging van het ziekteverzuim en zelfs mogelijk disfunctioneren van de werknemer. De budgetcoach kan vroegtijdig de werknemer helpen door het verkrijgen van overzicht en door bijsturing van het gedrag. Dit geeft vooral rust, focus een en een vertrekpunt naar financieel herstel bij een werknemer.

Het beste van theorie en praktijk geven wij mee aan onze klanten. Via het opleidingsinstituut Learncare Academy geven wij diverse sociaal financiële opleidingen, zoals de opleiding tot budgetcoach.

Ervaringsverhalen

Twijfel of inzet budgetcoach iets oplevert?

Twijfel of inzet budgetcoach iets oplevert
Overweegt u een budgetcoach in te zetten, maar wilt u eerst weten of dat wel ‘iets oplevert’?Wij kunnen u vertellen dat veruit de meeste trajecten succesvol zijn, die door onze opdrachtgevers worden ingezet. U kunt hier denken aan een percentage van rond de 90. Maar wat is nou succesvol? Wij vinden een traject succesvol als de budgetcoach tips heeft kunnen geven waardoor het […]
Verder lezen

Wat te doen bij loonbeslag?

Wat te doen bij loonbeslag
Als iemand ondanks herhaalde herinneringen zijn factuur niet betaald heeft kan uiteindelijk loonbeslag gelegd worden. Het woord zegt het al: beslag op loon. Er moet dus wel loon (of uitkering zijn).  Omdat de schuldeiser kosten heeft gemaakt om tot loonbeslag te komen is de oorspronkelijke schuld verhoogd met deze kosten. Deze worden namelijk doorberekend aan de schuldenaar, aangenomen dat dit in de […]
Verder lezen

Ervaring inzetten budgetcoach Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam zet zich al jaren in voor hun medewerkers op het gebied van financiële problemen. Hoe zij dit doen en hoe de medewerkers dit ervaren? Tineke de Haan, Programmaleider Duurzaam Inzetbaar zal hier meer over vertellen: Persoonlijke problemen zoals financiële problemen hebben altijd invloed op het werk van medewerkers. Namelijk hoe prettig medewerkers in […]
Verder lezen

Een verhaal over schaamte, schuldhulp en succes

Binnen een jaar na aanvang schuldhulpverlening volledig schuldenvrij en de schuldeisers hebben hun vordering 100% betaald gekregen, een ontzettend mooi succesverhaal waarbij Merijn onze budgetcoach, door haar inzet en doorzettingsvermogen dit resultaat heeft behaald. Dit laat ook goed zien wat een budgetcoach allemaal kan bereiken en genoeg kennis en kunde in huis heeft op het […]
Verder lezen

Het vergroten van de financiële zelfredzaamheid

 

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de cliënt verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering, waardoor zij prima in staat zijn om schulden te stabiliseren en/of eventueel een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren.

Zelfredzaamheid

Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect.

Budgetcoach voor zzp'ers

Waarom kiezen voor budgetcoach.nl?

 • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
 • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis, online of op de werkvloer
 • Landelijke dekking meer dan 40 coaches, altijd een coach in de buurt
 • Kiwa gecertificeerde coaches
 • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
 • Kundig en persoonlijk
 • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
 • Al meer dan 15 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Budgetcoach voor zzp'ers