Budgetcoach

Budgetcoaching

Overzicht in de financiën geeft rust

Financiële problemen voorkomen en oplossen

Geldzorgen kunnen vele gevolgen hebben: betalingsachterstanden, betalingsregelingen en schuldhulpverlening, psychische en gezondheidsproblemen, huisuitzetting, maatschappelijke opvang en ontzetting uit de ouderlijke macht.

Kennis en intelligentie alleen zijn niet genoeg om uit de financiële problemen te komen. Ook mensen met een goede opleiding en een goed inkomen kunnen in moeilijkheden komen omdat ze even niet opletten of zaken voor zich uitschuiven. Dat geldt zeker op momenten dat het leven tegenzit, zoals bij een echtscheiding, faillissement of ontslag.

Kortom genoeg redenen om snel en adequaat te handelen bij financiële problemen.

Budgetcoach.nl levert individueel maatwerk. Iedere klant is uniek en heeft een persoonlijke aanpak nodig. We werken volgens de gentle teaching methode:
de cliënten positief en volwaardig benaderen, ze laten meedenken en steeds vragen wat ze zelf willen en kunnen doen.

Waarom budgetcoach.nl?

 • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
 • Budgetcoaching aan huis, online of op de werkvloer
 • Landelijke dekking, altijd een coach in de buurt
 • Kiwa gecertificeerde coaches
 • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
 • Kundig en persoonlijk
 • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
 • Al meer dan 17 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Afspraak maken
Coaching

Overzicht in de financiën geeft rust

Iemand met geldzorgen ervaart veel stress. Bij een werknemer is bijvoorbeeld een duidelijk signaal een stijging van het ziekteverzuim en zelfs mogelijk disfunctioneren van de werknemer. De budgetcoach kan vroegtijdig de werknemer helpen door het verkrijgen van overzicht en door bijsturing van het gedrag. Dit geeft vooral rust, focus een en een vertrekpunt naar financieel herstel bij een werknemer.

Het beste van theorie en praktijk geven wij mee aan onze klanten. Via het opleidingsinstituut Learncare Academy geven wij diverse sociaal financiële opleidingen, zoals de opleiding tot budgetcoach.

Ervaringsverhalen

‘Goed werkgeverschap betekent je medewerkers op verschillende manieren faciliteren’, Zhané van Limburg, hr-manager bij Conservator Group 

Zhane van Limburg, Conservator Group over budgetcoach.nl
‘Goed werkgeverschap betekent je medewerkers op verschillende manieren faciliteren’, Zhané van Limburg, hr-manager bij Conservator Group ‘Budgetcoaching en goed werkgeverschap gaan wat ons betreft hand in hand. Zo kwamen we een klein jaar geleden wat zaken tegen die wezen op financiële onrust bij een aantal collega’s. Daar wilden we als werkgever iets mee, juist omdat we […]
Verder lezen

Ervaringsverhaal van Giovanna, weer helemaal schuldenvrij

Ervaringsverhaal van Giovanna, weer helemaal schuldenvrij
Ervaringsverhaal van Giovanna, weer helemaal schuldenvrij ‘Ik was hard aan het werk, lette goed op en deed geen gekke dingen met mijn geld. En toen moest ik plotseling veel belastinggeld terug betalen. Dat was het punt waarop het moeilijk werd’. Aan het woord is Giovanna Di Stefano, 32 uur per week werkzaam in een verpleeghuis […]
Verder lezen

‘Meer begrip voor werknemers met geldzorgen, maar taboe op geld blijft belemmering in bieden van hulp’, Clairette van der Lans, projectleider Financieel fitte werknemers

Clairette van der Lans, projectleider Financieel fitte werknemers
‘Meer begrip voor werknemers met geldzorgen, maar taboe op geld blijft belemmering in bieden van hulp’, Clairette van der Lans, projectleider Financieel fitte werknemers ‘De prijzen zijn het afgelopen jaar skyhigh gegaan en er is nog weinig uitzicht op dat de normale situatie weer terugkeert. Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar […]
Verder lezen

Het vergroten van de financiële zelfredzaamheid

 

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de cliënt verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering, waardoor zij prima in staat zijn om schulden te stabiliseren en/of eventueel een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren.

Zelfredzaamheid

Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect.

Budgetcoach voor zzp'ers

Waarom kiezen voor budgetcoach.nl?

 • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
 • Budgetcoaching aan huis, online of op de werkvloer
 • Landelijke dekking, altijd een coach in de buurt
 • Kiwa gecertificeerde coaches
 • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
 • Kundig en persoonlijk
 • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
 • Al meer dan 17 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Budgetcoach voor zzp'ers