Jobcoach

Jobcoaching

Begeleiding naar passend werk

Jobcoaching

De komende jaren zullen veel mensen zich moeten omscholen om aan het werk te blijven. Als iemand zich wil omscholen zal hij kennis moeten hebben van de veranderende arbeidsmarkt om een goede keuze te kunnen maken voor zijn arbeidstoekomst. Onze jobcoaches kunnen daarbij uitstekend hulp bieden.

Het uitgangspunt van onze jobcoaches is mensen met of zonder baan te begeleiden naar (ander) werk. We gebruiken hiervoor een combinatie van huisbezoeken en eventueel online begeleiding.

Motiverende gesprekken zijn altijd een onderdeel van de jobcoaching. Gedurende het traject zal er worden begeleid en gestimuleerd om actief op zoek te gaan naar een baan. Het traject wordt afgestemd op de individuele mogelijkheden en eventuele belemmeringen met behulp van de volgende stappen. Doel van traject is het gezamenlijk vaststellen aan de hand van mogelijkheden, wensen en aandachtspunten:

  • Beroepenoriëntatie en oriëntatie op de arbeidsmarkt;
  • Concrete zoekrichting bepalen: baan op korte termijn met eventueel wensberoep op langere termijn;
  • Sollicitatieactiviteiten inzetten: CV maken, vacature analyse, telefonisch informatie inwinnen, het schrijven van gerichte en open sollicitatiebrieven, netwerken, gesprekstechnieken;
  • Social media aanpassen waar nodig
Afspraak maken

Ervaringsverhalen

Klant snel geholpen naar nieuw werk en einde aan betaalachterstand

Kort nadat ik via Budgetcoach.nl de opleiding “ Jobcoaching voor budgetcoaches” had afgerond, kreeg ik mijn eerste dossier. De vrouw was 3 jaar geleden werkzoekend geworden door reorganisatie van haar toenmalige werkgever. Het verlies van inkomen en het onregelmatige inkomen van haar partner veroorzaakten op den duur betalingsproblemen. Deze situatie zorgde weer voor stress en spanningen. Uiteindelijk kreeg het […]
Verder lezen

Teleperformance ervaringsverhaal: hoe bereik je de medewerker met financiële problemen?

Wil je als werkgever of HR een budgetcoach inzetten voor medewerkers, maar weet je nog niet hoe? Hoe bereik je de medewerker met financiële problemen? Ben je op zoek naar voorbeelden? Laat je inspireren door Teleperformance. Zij beantwoorden diverse vragen zoals; hoe een budgetcoachtraject bij hun werkt. Waarom zij een budgetcoach inzetten en hoe dit […]
Verder lezen

Werkwijze jobcoaching

Maatwerk


Jobcoaching is altijd maatwerk. Tijdens het intakegesprek aan huis of online wordt bekeken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. In een individueel plan van aanpak worden de bevindingen, het tijdpad en de route beschreven.

Wat doet een jobcoach?
Het uitgangspunt van onze jobcoach is mensen met of zonder baan te begeleiden naar (ander) werk. We gebruiken hiervoor een combinatie van huisbezoeken en waar mogelijk online begeleiding.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Motiverende gesprekken
Motiverende gesprekken zijn altijd een onderdeel van jobcoaching. Met behulp van een praktische persoonlijkheidstest kijken we samen naar de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Social media
Ook worden de profielen op sociale media zoals Linkedin, Facebook en een eventuele eigen website onder de loep genomen. Waar nodig wordt het profiel aantrekkelijker gemaakt met concrete informatie voor een toekomstige werkgever.

Creatief en origineel
In de huidige tijd, waarin te weinig banen beschikbaar zijn voor het aantal werkzoekenden, reageren sollicitanten massaal op vacatures. Tussen deze grote stapel cv’s en sollicitatiebrieven moet je opvallen; dit doe je niet door een standaard brief te schrijven in Microsoft Word met een doorsnee opmaak en lettertype. In de huidige tijd moet een cv creatief en origineel zijn! De jobcoach gaat samen met de cliënt een cv 2.0 maken en een pakkende, creatieve motivatiebrief schrijven.

Oefenen van sollicitatiegesprekken
Wanneer de cliënt wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek kan de jobcoach samen met de cliënt thuis oefenen met een rollenspel. Zo wordt de cliënt optimaal voorbereid op het sollicitatiegesprek.

Financiële problemen
Als er sprake is van financiële problemen dan moeten deze eerst worden aangepakt. Sommige van onze jobcoaches zijn ook werkzaam als budgetcoach. De cliënt heeft dan één begeleider die meerdere werkzaamheden kan uitvoeren.

Budgetcoaching