Opleiding begeleiden van ondernemers met schulden

Niet iedere ondernemer beschikt over de juiste vaardigheden en competenties om het ondernemerschap tot een succes te maken. Soms raakt iemand daardoor in (ernstige) financiële problemen. In deze opleiding leer je hoe je ondernemers of ex-ondernemers met schulden kunt helpen om hun leven weer op de rit te krijgen.

Je krijgt onder meer inzicht in onderwerpen als: Waar liggen de kwaliteiten en valkuilen van de ondernemer? Hoe help je de ondernemer bij het genereren van meer inkomen? Of is het misschien beter om de onderneming te beëindigen? Je leert welke mogelijkheden er zijn om de zelfredzaamheid van de ondernemer te bevorderen. Ook leer je hoe je de schulden kunt aanpakken en waar je op moet letten als je daarmee aan de slag gaat.

Doelgroep en vooropleiding

De opleiding is geschikt voor sociaal-financiële hulpverleners die al werkzaam zijn in dit vakgebied.

Opleidingsduur

De opleiding bestaat uit 2 bijeenkomsten, inclusief examenopdracht.
De cursustijd is van 9.00 tot 17.00 uur.
Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruikgemaakt van onze online platform.

Inschrijven

Wil jij ondernemers met schulden begeleiden en helpen om er weer financieel bovenop te komen of begeleiden in het schuldentraject? Volg dan deze opleiding bij onze zusterorganisatie Learncare Academy. Bekijk hier meer informatie.

Liever incompany?

Met de jarenlange ervaring in het ontwikkelen van sociaal financiële opleidingen en trainingen zet Learncare Academy zich graag in voor specifieke wensen van bedrijven of organisaties.

Vraag hier een incompany opleiding begeleiden van ondernemers met schulden aan.