Opleiding tot budgetcoach

Steeds meer mensen komen in de financiële problemen doordat ze het overzicht in hun eigen geldzaken kwijt zijn. Ze geven meer geld uit dan er binnenkomt en krijgen niet de juiste balans tussen inkomsten en uitgaven. In de praktijk kampen zowel jongeren, volwassenen als ouderen met dit probleem.

Met de juiste budgetbegeleiding is iemand al snel geholpen. Indien er geen helpende hand geboden wordt, dan belandt men alsnog onnodig in de schuldhulpverlening. Het vroegtijdig inschakelen van een budgetcoach voorkomt problematische schulden en administratieve chaos.

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die als persoonlijk gecertificeerd budgetcoach mensen wil coachen en begeleiden om financiële problemen te voorkomen. Ben je werkzaam bij een financiële instelling en wil jij je klanten helpen met betalingsachterstanden, ben je medewerker bij een gemeente en wil jij inwoners begeleiden met hun financiën of wil je graag als zelfstandige aan de slag om mensen te helpen bij hun geldzorgen? Dan is deze opleiding uitstekend geschikt!

Vooropleiding en toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel gaan we ervan uit dat je beschikt over minimaal mbo-werk- en denkniveau.

Examen SHV III NEN 8048

Na afronding van deze opleiding ben je optimaal voorbereid op het officiële examen SHV III van de Kiwa. Je besluit zelf of je hieraan deelneemt. Heb je dit examen met positief resultaat afgelegd? Dan word je ingeschreven in het register van de Kiwa. Hiermee borg je je vakbekwaamheid als budgetcoach en kun je jezelf onderscheiden in de markt. Onze budgetcoaches werken ook als gecertificeerd budgetcoach om zo jaarlijks hun kennis en kunde bij te houden.

Baan als budgetcoach

Ambieer jij een baan als budgetcoach? en wil jij mensen helpen om weer financieel fit te worden? Start dan met de opleiding tot budgetcoach. De opleiding is zowel klassikaal als online te volgen. Bij budgetcoach.nl delen wij regelmatig vacatures waarin we op zoek zijn naar budgetcoaches. Op dit moment zijn nog op zoek naar budgetcoaches in de regio Rotterdam en Zeeland. Onze zusterorganisatie Learncare Academy biedt de opleiding tot budgetcoach aan. Learncare Academy is dé sociaal-financiële opleider van Nederland. Bekijk vooral ook de vele ervaringsverhalen van cursisten.

Bekijk de eerstvolgende startdata van de opleiding budgetcoach:

Liever incompany?

Met de jarenlange ervaring in het ontwikkelen van sociaal financiële opleidingen en trainingen zet Learncare Academy zich graag in voor specifieke wensen van bedrijven of organisaties.

Vraag hier een incompany opleiding budgetcoach aan.