Opleiding tot budgetcoach

Steeds meer mensen komen in de financiële problemen doordat ze het overzicht in hun eigen geldzaken kwijt zijn. Ze geven meer geld uit dan er binnenkomt en krijgen niet de juiste balans tussen inkomsten en uitgaven. In de praktijk kampen zowel jongeren, volwassenen als ouderen met dit probleem.

Met de juiste budgetbegeleiding is iemand al snel geholpen. Indien er geen helpende hand geboden wordt, dan belandt men alsnog onnodig in de schuldhulpverlening. Het vroegtijdig inschakelen van een budgetcoach voorkomt problematische schulden en administratieve chaos.

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die als persoonlijk gecertificeerd budgetcoach mensen wil coachen en begeleiden om financiële problemen te voorkomen. Ben je werkzaam bij een financiële instelling en wil jij je klanten helpen met betalingsachterstanden? Of ben je medewerker bij een gemeente en wil jij inwoners begeleiden met hun financiën? Dan is deze opleiding uitstekend geschikt om zelf als organisatie een budgetcoach voor jou klanten in te schakelen.
De budgetcoach opleiding is bijvoorbeeld zeer geschikt voor:

  • Thuiszorg-/Alfahulpen;
  • Jongerenwerkers;
  • Buurtopbouwwerkers;
  • Medewerkers woningcorporatie;
  • Maatschappelijk werkers;
  • Medewerkers debiteurenbeheer;
  • Zelfstandig ondernemers;
  • Re-integratiemedewerkers;
  • Medewerkers bij de gemeente;
  • Bankmedewerkers

Vooropleiding en toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel gaan we ervan uit dat je beschikt over minimaal mbo-werk- en denkniveau.

Examen SHV III NEN 8048

Na afronding van deze opleiding ben je optimaal voorbereid op het officiële examen SHV III van de Kiwa. Onze budgetcoaches werken ook als gecertificeerd coach om zo jaarlijks hun kennis en kunde bij te houden.

Je besluit zelf of je hieraan deelneemt. Heb je dit examen met positief resultaat afgelegd? Dan word je ingeschreven in het register van de Kiwa. Hiermee borg je je vakbekwaamheid als budgetcoach en kun je jezelf onderscheiden in de markt.

Ambieer jij een baan als budgetcoach? en wil jij mensen helpen om weer financieel fit te worden? Start dan met de opleiding tot budgetcoach. De opleiding is zowel klassikaal als online te volgen. Onze zusterorganisatie Learncare Academy biedt deze opleiding aan. Learncare Academy is dé sociaal-financiële opleider.

Liever incompany?

Met de jarenlange ervaring in het ontwikkelen van sociaal financiële opleidingen en trainingen zet Learncare Academy zich graag in voor specifieke wensen van bedrijven of organisaties.

Vraag hier een incompany opleiding budgetcoach aan.