Opleiding tot schuldhulpverlener

Schuldhulpverlening is een prachtig vak, maar niet makkelijk. Het is een vak voor doorzetters. Het vak vraagt een groot empathisch vermogen, maar tegelijkertijd dien je ook in staat te zijn om de problemen van cliënten van je af te kunnen zetten.

Het gevaar van schulden
Een persoon met financiële zorgen (wat ook een effect heeft op het gezin) en met wie het steeds slechter gaat, heeft vaak niet de kracht en het vermogen zelf de draad weer op te pakken. Door niet oplosbare schulden of een faillissement kunnen mensen hun maatschappelijke status verliezen. Als een bepaalde grens eenmaal bereikt is, en de sneeuwbal van geldschaarste voortrolt, zijn de problemen niet meer te overzien.

Heb jij affiniteit met financiën, ben je sociaal en communicatief vaardig? Volg dan de opleiding schuldhulpverlener bij onze zusterorganisatie Learncare Academy.

Deze opleiding is zowel klassikaal als online te volgen.

Liever incompany?

Met de jarenlange ervaring in het ontwikkelen van sociaal financiële opleidingen en trainingen zet Learncare Academy zich graag in voor specifieke wensen van bedrijven of organisaties.

Vraag hier een incompany opleiding schuldhulpverlener aan.