Franklin en Dani over wat budgetcoaching voor hen heeft betekend

Een persoonlijk verhaal van Franklin en Dani

Ervaringsverhaal Dani en Franklin

Dani, 37 jaar afkomstig uit Spanje en Franklin, 55 jaar afkomstig uit Aruba. Het verliefde stel woont nu zo’n 15 jaar in Nederland.

In 2018 trouwde het stel en het geluk kon niet op, tot het moment kwam waardoor hun wereld even stil kwam te staan. Franklin kreeg een herseninfarct.

Dani: “Ik moest alleen mijn broodje smeren en naar het werk gaan en Franklin regelde alles in huis. Papieren, verzekeringen en betalingen. Van de één op andere dag moest ik alles zelf doen. Ik wist niet waar ik moest beginnen, met wie ik contact moest opnemen en wat ik moest doen.”

Angely, één van de professionele budgetcoaches van Budgetcoach.nl was daar om hen te ondersteunen. Via Doorzaam werd de hulp aangeboden aan Franklin en Dani en werd voor hun een budgetcoach ingeschakeld.

Angely hielp Dani bijvoorbeeld met CZ, al het papierwerk met het UWV en de overige betalingen . Angely: “Dani kon niet naar zijn werk, want hij kon Franklin niet alleen thuis laten, maar hij moest wel elke keer op en neer pendelen om Franklin naar de therapie te brengen en daardoor kon hij ook niet gaan werken. We hebben vervolgens geregeld dat Franklin naar de dagopvang ging. Verder hebben we gekeken naar een lening waarbij de aflossing naar beneden gebracht kon worden. Al met al is er dusdanig veel geregeld waardoor zij wat gunstiger uitkwamen, zodat er meer rust ontstond.”

Dani probeerde zelf veel te doen, dat lukte niet altijd. Dani: “Angely bleef altijd rustig en gaf mij complimenten en ik kon dan echt trots zijn op mijzelf!”

Angely: “Als je in een lastige situatie zit, wil je gewoon ontlast worden en dan is het fijn als er iemand met je meekijkt en je rust geeft”.

Dani en Franklin geven letterlijk een zucht van opluchting. Ze hebben minder stress, er is meer ruimte om te focussen op herstel en ze kunnen weer positief naar de toekomst kijken.

Doorzaam zet zich in om financiële gezondheid bij uitzendkrachten te stimuleren en biedt gratis budgetcoaching aan. Dankbaar en trots dat wij als budgetcoach.nl hieraan mogen bijdrage.

Bekijk hieronder de video van Frank, Dani en Angely:

Deel en inspireer

We zien gelukkig steeds meer werkgevers die budgetcoaching preventief inzetten. De onrust die de stijgende inflatie met zich meebrengt geldt niet alleen voor de minima, maar ook zeker voor de middeninkomens. Deel daarom het verhaal van Franklin en Dani met jouw medewerkers, zet de video bijvoorbeeld op intranet. Het kan zomaar zijn dat dit de opening is voor jouw medewerker om over de drempel te stappen en hulp te gaan vragen.