Meer geld besparen? 4 tips van de budgetcoach – BNNVARA

Artikel met BNNVARA

In een interview met BNNVARA geeft Stephanie Hesterman, directeur van Budgetcoach.nl, vier tips die een budgetcoach je medewerkers kan bieden. Veel geld sparen is niet voor iedereen haalbaar, maar het creëren van financieel inzicht is dat wel, vertelt ze in het interview. Dat is precies waar een budgetcoach je medewerker bij kan helpen.   

Nederlanders zijn minder gaan sparen. Vorig jaar brachten we een extra bedrag van 14,9 miljard euro naar onze spaarrekeningen. Volgens toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) sparen Nederlanders nu weer net zoveel als vóór de coronacrisis. Maar hoe kun je overzicht houden over je financiën? En hoe blijf je meester over je geld, zodat je succesvol kunt sparen? In dit artikel lees je de beste (be)spaartips van een budgetcoach.

Veel geld sparen is niet voor iedereen haalbaar, maar het creëren van financieel inzicht is dat wel, vertelt Stephanie Hesterman. Zij is directeur van budgetcoach.nl en ondersteunt met haar team dagelijks mensen die behoefte hebben aan begeleiding bij het verkrijgen van financieel overzicht. Ze deelt vier basisrichtlijnen die voor iedereen van pas komen.

Tip 1: Creëer (financieel) overzicht

Een gezonde spaarsituatie begint met een duidelijk overzicht van je financiën. “Mensen geven te veel geld uit als ze geen inzicht hebben in hun budget en merken dan halverwege de maand dat ze al door hun salaris heen zijn.”

Lees het artikel hier verder >>

Bron: https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/meer-geld-sparen-vier-bespaartips-van-de-budgetcoach