Zorgen voor je medewerker? Natúúrlijk doe je dat!’ Nancy, manager

‘Binnen onze organisatie merkten wij dat er behoefte aan ondersteuning was op financieel gebied voor onze medewerkers. Uiteraard met de insteek om dit liever als preventief hulpmiddel in te zetten, dan te wachten tot een medewerker financiële problemen zou gaan ervaren. Soms kan dit in praktijk zó erg zijn immers, dat er uitval aan de orde is.’ Aan het woord is Nancy Stumpf, Manager Verzuim en Sociale Zekerheid bij contactcenter Teleperformance Benelux. ‘We waren als werkgever op zoek naar een samenwerkingspartner die met ons mee kon denken, flexibel was in proces en werklocatie, prettig om mee te sparren én inzetbaar door het hele land. We hebben met meerdere partijen gesproken, maar met Budgetcoach.nl was de klik er direct. Zij zijn prettig om mee te communiceren, in staat om mee te denken in hoe we een dergelijk nieuw proces op de juiste wijze kunnen inzetten, flexibel en daarnaast zeer kundig en professioneel. De twijfels die we vooraf hadden, hadden niet met Budgetcoach.nl te maken, maar meer met onze medewerkers. We vroegen ons af of men er wel voor open zou staan om deze hulp aan te pakken. En wisten niet of de schaamte niet te groot zou zijn.’ 

De schaamte voorbij
‘Gelukkig zien we dat door de positieve ervaringen van medewerkers die de stap naar hulp durfden te zetten, ook andere medewerkers in contact zijn gekomen met Budgetcoach.nl. We zien sinds onze samenwerking mooie resultaten in de hulp aan onze medewerkers. Men is blij en opgelucht dat we deze extra hulp kunnen bieden vanuit onze rol als werkgever. Onze ervaring met Budgetcoach.nl is dat zij snel kunnen schakelen. Erg waardevol, want het is belangrijk dat je snel hulp biedt aan de medewerker en een afspraak niet pas op de lange termijn plant. Het hulptraject is bovendien kort en goed te overzien voor de medewerker. De stappen worden inzichtelijk gemaakt en zo kan chaos worden teruggebracht naar overzicht en controle. Onze verwachting was dat wij een stuk rust konden creëren bij de medewerker en dat blijkt te kloppen’, aldus Nancy. 

Het belang van balans
‘Financiële problemen zorgen er bijna altijd voor dat een medewerker behoorlijk uit balans raakt, in de war is, slecht slaapt en het soms zelfs (even) niet meer ziet zitten. Als bedrijf ben je daar niet bij gebaat. Je wilt graag dat iemand zich ten volle kan inzetten en het is daarom ook heel belangrijk dat iemands persoonlijke situatie goed in balans is. Ik vind dat je daar als bedrijf aan moet werken. Het is ontzettend fijn en dankbaar om te horen dat je iemand zo goed hebt kunnen helpen. Zorgen voor je medewerker, zorgt voor een betrokken medewerker en dat is wat je als bedrijf nastreeft. Dan is een budgetcoach in feite maar een hele kleine moeite die veel meer op kan brengen. Ik kan het aan ieder bedrijf aanbevelen om van Budgetcoach.nl gebruik te gaan maken.  Als tip wil ik meegeven dat je de medewerker erop attendeert dat alles op vertrouwelijke basis is en dat gegevens absoluut veilig zijn bij de budgetcoach. Het is heel belangrijk dat er een wederzijds gevoel van vertrouwen is’, besluit Nancy. 

Ook gebruikmaken van één van onze gecertificeerde budgetcoaches? Vul ons inschrijfformulier in, dan nemen we binnen 1 werkdag contact met je op.