Dit zeggen klanten over ons (en waarom we mensen zelfredzaam willen maken)

Meten is weten zegt men weleens. We kunnen immers wel dénken dat we het goed doen, maar dat wilden we graag toetsen door een objectief onderzoek. Want alleen dan houden we mensen duurzaam inzetbaar en zelfredzaam. En met name dat laatste is belangrijk voor blijvend succes in situaties die financieel uitdagend zijn. We houden dus met enige regelmaat enquêtes onder onze klanten, die zij geheel anoniem kunnen invullen. Het leuke is dat we een behoorlijk aantal positieve reacties ontvangen. De namen die hieronder terug te vinden zijn hebben we dan ook expliciet om toestemming gevraagd.

“Zéér tevreden, erg prettig zoals er naar onze situatie is geluisterd. Zal haar aan iedereen aanraden. Complimenten en alsnog bedankt voor de hulp.” 

Groet Herman, geholpen door budgetcoach Mariska 

“De coach heeft mij zeer goede adviezen gegeven. tevens was zij zeer goed op de hoogte over wat er in de markt aan de gang is over bv energiekosten. Ze heeft heel goed stap voor stap laten zien wat je beter kan en of anders kan doen waardoor ik nu geld bespaar. In het kort: ik was en ben er blij mee dat zij mijn coach is geweest en heb hier nog elke maand profijt van. Langs deze weg wil ik jullie organisatie en Nienke heel hartelijk bedanken.” Met vriendelijke groet

Cochise De Combe, geholpen door budgetcoach Nienke 

Adviezen worden blijvend opgevolgd

De enquête bestond uit vragen die op de verschillende aspecten van de dienstverlening inzoomden. Denk dan aan stellingen als ‘de budgetcoach heeft naar mijn situatie geluisterd, gaf goede adviezen en uitleg’ tot ‘mijn financiële situatie is na het gesprek met de budgetcoach verbeterd’ en ‘ik volg de adviezen van de budgetcoach nog steeds op’. Dat laatste is overigens in het merendeel wel degelijk het geval. 

Iets waardevols aanbieden aan je medewerkers? Denk eens aan de online cursus Budgetteren is te leren.
Deze online cursus wordt vaak afgenomen sámen met een traject van budgetcoaching, voor dubbel effect.

Zelf precies weten hoe je hulp kan bieden bij loonbeslag? Bekijk dan de opleiding Hulp bieden bij loonbeslag.

Met respect behandeld

Eén van de vragen in de enquête ging ook over de mate waarin men zich met respect behandeld voelde. Het antwoord op die vraag werd, door de meeste ondervraagden, met zeer goed beoordeeld. En dat vinden we belangrijk. Héél belangrijk. Want het blijft toch een moeilijk onderwerp dat vaak met schaamte omgeven is. Ook rust er vaak een taboe op praten over je financiële zorgen. En dat is zó jammer, want mensen die geldzorgen hebben zitten over de gehele linie vaak minder goed in hun vel. Stress, slapeloosheid, minder energie, slechter eten, minder productief op de werkvloer, minder zin in sociale contacten enzovoort zijn het ongewenste neveneffect. Juist daarom is het zo nodig om financieel fit te zijn en al bij de allereerste signalen van financiële stress preventief met elkaar aan de slag te gaan. 

In januari organiseren we een webinar op het gebied van belastingen en toeslagen. Speciaal gericht op jouw medewerkers. Meer informatie volgt. Januari is de uitgelezen kans om medewerkers preventief te informeren over allerlei belasting- en toeslagenzaken. Interesse in een incompany training? Wij helpen je graag verder.

Zeer tevreden, vriendelijk en humoristisch

Uit de enquête kwamen, naast bovenstaande resultaten ook deze zinnen naar voren: 

“Wat een topvrouw die Esther. Ze heeft me zo goed geholpen. Ik zou haar aan iedereen aanbevelen. Door haar zag ik de bomen in het bos weer. Ze heeft me super geholpen. Mijn dank is groot.”

“De dame die mij heeft geholpen was zeer vriendelijk, humoristisch en behulpzaam.”

“Ik heb het als zeer prettig ervaren.”

“Vriendelijk meedenkend.”

We delen deze woorden omdat we hopen dat dit voor de hr-collega’s die dit lezen als inspiratie dient. En als laatste zetje om budgetcoaching in te zetten voor collega’s die het moeilijk hebbben. Of, als dat een brug te ver is, om in elk geval het gesprek aan te gaan over dit onderwerp. 

Trainingen gericht op life events

Uit de praktijk blijkt overigens ook dat mensen tijdens zogenaamde life events, zoals een scheiding, overlijden van een partner of bijvoorbeeld baanverlies, vatbaarder zijn voor financiële problemen. Daarom bieden we vanuit Budgetcoach.nl, maar ook vanuit zusterbedrijf Learncare Academy, trainingen aan om dit te voorkomen. Voor de medewerker is er bijvoorbeeld de online cursus Budgetteren is te leren en voor de hr-collega is er de opleiding Hulp bieden bij loonbeslag.

Wil je er meer over weten neem dan vooral even contact met ons op. Of download alvast ons gratis whitepaper financieel fit route, dat helpt om de financiële fitheid in jouw organisatie te verhogen en te borgen.