Meten is weten zegt men weleens. We kunnen immers wel dénken dat we het goed doen, maar dat wilden we graag toetsen door een objectief onderzoek. Want alleen dan houden we mensen duurzaam inzetbaar en zelfredzaam. En met name dat laatste is belangrijk voor blijvend succes in situaties die financieel uitdagend zijn. We houden dus met enige regelmaat enquêtes onder onze klanten, die zij geheel anoniem kunnen invullen. Het leuke is dat we een behoorlijk aantal positieve reacties ontvangen. De namen die hieronder terug te vinden zijn hebben we dan ook expliciet om toestemming gevraagd.
Adviezen worden blijvend opgevolgd
De enquête bestond uit vragen die op de verschillende aspecten van de dienstverlening inzoomden. Denk dan aan stellingen als ‘de budgetcoach heeft naar mijn situatie geluisterd, gaf goede adviezen en uitleg’ tot ‘mijn financiële situatie is na het gesprek met de budgetcoach verbeterd’ en ‘ik volg de adviezen van de budgetcoach nog steeds op’. Dat laatste is overigens in het merendeel wel degelijk het geval.
Iets waardevols aanbieden aan je medewerkers? Denk eens aan de online cursus Budgetteren is te leren.
Deze online cursus wordt vaak afgenomen sámen met een traject van budgetcoaching, voor dubbel effect.
Zelf precies weten hoe je hulp kan bieden bij loonbeslag? Bekijk dan de opleiding Hulp bieden bij loonbeslag.
Met respect behandeld
Eén van de vragen in de enquête ging ook over de mate waarin men zich met respect behandeld voelde. Het antwoord op die vraag werd, door de meeste ondervraagden, met zeer goed beoordeeld. En dat vinden we belangrijk. Héél belangrijk. Want het blijft toch een moeilijk onderwerp dat vaak met schaamte omgeven is. Ook rust er vaak een taboe op praten over je financiële zorgen. En dat is zó jammer, want mensen die geldzorgen hebben zitten over de gehele linie vaak minder goed in hun vel. Stress, slapeloosheid, minder energie, slechter eten, minder productief op de werkvloer, minder zin in sociale contacten enzovoort zijn het ongewenste neveneffect. Juist daarom is het zo nodig om financieel fit te zijn en al bij de allereerste signalen van financiële stress preventief met elkaar aan de slag te gaan.
In januari organiseren we een webinar op het gebied van belastingen en toeslagen. Speciaal gericht op jouw medewerkers. Meer informatie volgt. Januari is de uitgelezen kans om medewerkers preventief te informeren over allerlei belasting- en toeslagenzaken. Interesse in een incompany training? Wij helpen je graag verder.
Zeer tevreden, vriendelijk en humoristisch
Uit de enquête kwamen, naast bovenstaande resultaten ook deze zinnen naar voren:
We delen deze woorden omdat we hopen dat dit voor de hr-collega’s die dit lezen als inspiratie dient. En als laatste zetje om budgetcoaching in te zetten voor collega’s die het moeilijk hebbben. Of, als dat een brug te ver is, om in elk geval het gesprek aan te gaan over dit onderwerp.
Trainingen gericht op life events
Uit de praktijk blijkt overigens ook dat mensen tijdens zogenaamde life events, zoals een scheiding, overlijden van een partner of bijvoorbeeld baanverlies, vatbaarder zijn voor financiële problemen. Daarom bieden we vanuit Budgetcoach.nl, maar ook vanuit zusterbedrijf Learncare Academy, trainingen aan om dit te voorkomen. Voor de medewerker is er bijvoorbeeld de online cursus Budgetteren is te leren en voor de hr-collega is er de opleiding Hulp bieden bij loonbeslag.
Wil je er meer over weten neem dan vooral even contact met ons op. Of download alvast ons gratis whitepaper financieel fit route, dat helpt om de financiële fitheid in jouw organisatie te verhogen en te borgen.