Preventie

Preventieve hulp

Voorkomen, signaleren & oplossen van financiële problemen bij van werknemers

Wat kun je doen om geldzorgen bij medewerkers te voorkomen?

Loonbeslag wil je het liefst voorkomen en de gevolgen van stress bij medewerkers. De kosten die daarbij komen kijken, denk aan verzuim als gevolg, administratieve kosten, vervangen van de medewerker etc. Dit kost een bedrijf al gauw €250,- per dag, zo blijkt uit onderzoek.

Uit onze ervaring zijn er een aantal zaken die je direct kunt toepassen om preventief te werken en zo financiële problemen bij medewerkers te voorkomen.

Geldzorgen bij medewerkers voorkomen

Het taboe op geldproblemen is groot. Veel mensen met schulden schamen zich en vaak zijn ze een kei in het verbergen van hun problemen voor de buitenwereld. Als werkgever, HR-manager of leidinggevende is het dan ook niet eenvoudig om de financiële zorgen van medewerkers te herkennen. Uit onderzoek van het NIBUD blijkt zelfs dat werkgevers vaak pas ontdekken dat een werknemer financiële problemen heeft als deze ernstige betalingsachterstanden heeft of als er beslag is gelegd op zijn loon.

Zodra de signalen tijdig herkend worden kan een budgetcoach, mogelijk nog preventief ingezet worden voor dat loonbeslag wordt gelegd en om te onderzoeken of er ook andere mogelijkheden zijn om de inkomsten en uitgaven te stabiliseren.

Preventieve mogelijkheden

Afspraak maken

Ervaringsverhalen

Ervaringsverhaal van Giovanna, weer helemaal schuldenvrij

Ervaringsverhaal van Giovanna, weer helemaal schuldenvrij
Ervaringsverhaal van Giovanna, weer helemaal schuldenvrij ‘Ik was hard aan het werk, lette goed op en deed geen gekke dingen met mijn geld. En toen moest ik plotseling veel belastinggeld terug betalen. Dat was het punt waarop het moeilijk werd’. Aan het woord is Giovanna Di Stefano, 32 uur per week werkzaam in een verpleeghuis […]
Verder lezen

Zorgen voor je medewerker? Natúúrlijk doe je dat!’ Nancy, manager

Zorgen voor je medewerker? Natúúrlijk doe je dat!’ Nancy, manager
‘Binnen onze organisatie merkten wij dat er behoefte aan ondersteuning was op financieel gebied voor onze medewerkers. Uiteraard met de insteek om dit liever als preventief hulpmiddel in te zetten, dan te wachten tot een medewerker financiële problemen zou gaan ervaren. Soms kan dit in praktijk zó erg zijn immers, dat er uitval aan de […]
Verder lezen

‘We gaan eerst het gesprek aan, altijd!’ Pascale Koenraads, familiebedrijf Lavans

‘We gaan eerst het gesprek aan, altijd!’ Pascale Koenraads, familiebedrijf Lavans
‘We proberen eerst altijd medewerkers zelf te helpen. Het menselijke aspect vinden we bij Lavans heel belangrijk. Maar toen het probleem uiteindelijk nogal omvangrijk bleek te zijn hebben we Budgetcoach.nl ingeschakeld. En met succes. ‘ Aan het woord is Pascale Koenraads, medewerkster loonadministratie bij Lavans, al meer dan 90 jaar familiebedrijf én specialist in het […]
Verder lezen

Ervaring inzetten budgetcoach Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam zet zich al jaren in voor hun medewerkers op het gebied van financiële problemen. Hoe zij dit doen en hoe de medewerkers dit ervaren? Tineke de Haan, Programmaleider Duurzaam Inzetbaar zal hier meer over vertellen: Persoonlijke problemen zoals financiële problemen hebben altijd invloed op het werk van medewerkers. Namelijk hoe prettig medewerkers in […]
Verder lezen

Werknemer met financiële problemen?

Is er het vermoeden of weet je zeker dat één van de werknemers financiële zorgen heeft en wil je graag de werknemer ondersteunen om deze zorgen aan te pakken en zijn financiële zelfredzaamheid vergroten? Dan kunnen onze budgetcoaches een uitkomst zijn.

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de medewerker verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering, waardoor zij prima in staat zijn om schulden te stabiliseren en/of eventueel een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren.

Zelfredzaamheid

Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect en voorkomt terugval.

Budgetcoach voor zzp'ers

Waarom kiezen voor budgetcoach.nl?

  • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
  • Budgetcoaching aan huis, online of op de werkvloer
  • Landelijke dekking altijd een coach in de buurt
  • Kiwa gecertificeerde coaches
  • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
  • Kundig en persoonlijk
  • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
  • Al meer dan 17 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Budgetcoaching