Preventie

Preventieve hulp

Voorkomen, signaleren & oplossen van financiële problemen bij van werknemers

Wat kun je doen om geldzorgen bij medewerkers te voorkomen?

Loonbeslag wil je het liefst voorkomen en de gevolgen van stress bij medewerkers. De kosten die daarbij komen kijken, denk aan verzuim als gevolg, administratieve kosten, vervangen van de medewerker etc. Dit kost een bedrijf al gauw €250,- per dag, zo blijkt uit onderzoek.

Uit onze ervaring zijn er een aantal zaken die je direct kunt toepassen om preventief te werken en zo financiële problemen bij medewerkers te voorkomen.

Geldzorgen bij medewerkers voorkomen

Het taboe op geldproblemen is groot. Veel mensen met schulden schamen zich en vaak zijn ze een kei in het verbergen van hun problemen voor de buitenwereld. Als werkgever, HR-manager of leidinggevende is het dan ook niet eenvoudig om de financiële zorgen van medewerkers te herkennen. Uit onderzoek van het NIBUD blijkt zelfs dat werkgevers vaak pas ontdekken dat een werknemer financiële problemen heeft als deze ernstige betalingsachterstanden heeft of als er beslag is gelegd op zijn loon.

Zodra de signalen tijdig herkend worden kan een budgetcoach, mogelijk nog preventief ingezet worden voor dat loonbeslag wordt gelegd en om te onderzoeken of er ook andere mogelijkheden zijn om de inkomsten en uitgaven te stabiliseren.

Preventieve mogelijkheden

Afspraak maken

Ervaringsverhalen

En dan weet je het op een ochtend: ik word budgetcoach

Uitstel van betaling: een noodzakelijke tijdelijke oplossing, maar zeker geen ideale
‘Ik word, zeker nu, veel gebeld door mensen die zich opnieuw oriënteren op hun loopbaan. Sommigen hebben de omslag rigoureus gemaakt, anderen zijn nog in opleiding. Budgetcoaching als nieuwe carrière-keuze blijkt opvallend vaak in de smaak te vallen.’ Dat zegt René Oosterveer, manager bij Budgetcoach.nl. ‘We zijn op dit moment voorzien qua budgetcoaches, maar ik […]
Verder lezen

Speciale pagina met preventiemaatregelen voor werkgevers

Speciale pagina met preventiemaatregelen voor werkgevers
Speciale pagina met preventiemaatregelen voor werkgevers Het is, ook nu Prinsjesdag achter de rug is, duidelijk dat dit najaar voor veel mensen een uitdagend najaar wordt. Corona heeft al langere tijd veel gevolgen, ook voor de medewerkers binnen jouw organisatie. Naast problemen op financieel gebied maken veel mensen zich zorgen. Omdat ze bang zijn om […]
Verder lezen

Werknemer met financiële problemen?

Is er het vermoeden of weet je zeker dat één van de werknemers financiële zorgen heeft en wil je graag de werknemer ondersteunen om deze zorgen aan te pakken en zijn financiële zelfredzaamheid vergroten? Dan kunnen onze budgetcoaches een uitkomst zijn.

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de medewerker verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering, waardoor zij prima in staat zijn om schulden te stabiliseren en/of eventueel een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren.

Zelfredzaamheid

Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect en voorkomt terugval.

Budgetcoach voor zzp'ers

Waarom kiezen voor budgetcoach.nl?

  • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
  • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis, online of op de werkvloer
  • Landelijke dekking meer dan 40 coaches, altijd een coach in de buurt
  • Kiwa gecertificeerde coaches
  • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
  • Kundig en persoonlijk
  • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
  • Al meer dan 15 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Budgetcoaching
777

Wilt u loonbeslag verminderen of uw medewerkers preventief helpen bij

financiële zorgen?

Gratis

Download het gratis E-book boordevol tips gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring.

Speciaal voor werkgevers en HR