Loonbeslag voorkomen + gratis webinars

Ze zag het echt even niet meer zitten. Jenna, net begonnen met een nieuwe baan als verkoopmedewerker, maar ze kon zich nu niet meer focussen. Op het werk kon ze alleen maar denken aan de rekeningen die zich opstapelde, ze had geen overzicht meer. De zorgen namen toe. Via google kwam ze bij Budgetcoach.nl en uitte haar zorgen en vroeg om wat tips. Wat zij alleen toen niet wist, is dat haar werkgever zich heeft aangesloten bij budgetcoach.nl, waardoor zij een budgetcoachingstraject aan kon vragen. De drempel was begrijpelijk te hoog om direct hulp te vragen bij een nieuwe werkgever, dus toen ze hoorde dat haar nieuwe werkgever kosteloos en anoniem een budgetcoach traject vergoed, was bij haar de opluchting erg groot.

Feit over schulden: Mensen met schulden vragen vaak geen hulp of doen dit erg laat, vanwege schaamte of trots. Het duurt gemiddeld 5 jaar voordat iemand in beeld komt bij schuldhulpverlening. In die tijd is een veelal relatief kleine schuld bij 1 schuldeiser opgelopen tot een schuld van gemiddeld € 42.000 bij gemiddeld 13 schuldeisers.

Dapper dat Jenna toch op zoek is gegaan naar hulp en de schulden niet dusdanig ver heeft laten oplopen, daarmee is een loonbeslag voorkomen!

De laatste tijd zien we de enorme aanvragen van werkgevers die hun medewerkers met geldzorgen willen ondersteunen. Hier zijn we erg trots op. Wat we vaak zien is dat budgetcoaching als onderdeel van het beleid wordt meegenomen en er af en toe aan campagne gedaan wordt, maar niet op structurele basis. 

Helpende hand bij geldzorgen


Als Jenna flyers of posters in de kantine had zien hangen en dat de aanvraag anoniem was, had zij direct een afspraak kunnen inplannen. Andere laagdrempelige manieren zijn; een (digitaal) briefje bij het loonstrookje met de tekst dat jij als werkgever een helpende hand biedt bij geldzorgen en hoe de medewerker een afspraak kan maken. Blijf tijdens (online) werkbesprekingen benoemen dat jullie organisatie zich inzet om de financiële zorgen bij medewerkers weg te nemen. Een klein gebaar, maar het maakt een enorm verschil.
Eerder schreven we er een artikel over vol met praktische tips.

Verspreid deze gratis webinars onder jouw collega’s

Ervaringsdeskundige en experts deden mee aan de week van het geld event, georganiseerd door Budgetcoach.nl en Learncare Academy waarbij wij sessies organiseerde met als doel: geldzorgen tegenaan! Met de opbrengst konden wij €2000,- doneren aan stichting samen voor alle kinderen.

De zorgen onder jouw collega’s zijn groter dan ooit en daarom delen wij graag de opgenomen sessies gratis, zodat jij als organisatie deze kan delen op intranet en/of mee kan nemen in de maandelijkse nieuwsbrief. Deel deze webinars preventief onder jouw collega’s zodat we geldzorgen bespreekbaar kunnen maken, van elkaar kunnen leren en als het even tegen zit ook hulp durven te vragen.

Klik hieronder om direct naar de webinar channel  van Learncare Academy te gaan waar alle webinars op een rijtje staan of kijk hieronder nog even uitgelichte informatie per webinar.

Webinar ervaringsdeskundige Giovanna en budgetcoach Nienke

Nienke & Giovanna

Giovanna geeft samen met haar budgetcoach Nienke een inspirerende sessie waarbij ze praktische tips delen om nog slimmer met je budget om te gaan en hoe zij samen het traject budgetcoaching hebben ervaren.

Giovanna geeft aan dat zij dankzij Nienke geen slapende consument meer is. ‘Ik was me niet bewust van wat ik betaalde. Dat Nienke de situatie bekeek en voor mij regelde gaf mij zo ontzettend veel rust, psychische rust. Ik ben dankbaar voor de hulp van de werkgever. Zij hebben dit goed gesignaleerd om hulp in te schakelen. Ik voelde me veilig, doordat zij mij het gevoel gaf dat dit ook kon. Als tip wil ik dan ook meegeven laat je helpen, want dat verdien je als medewerker’.

Giovanna vervolgt: ‘Ik voel mij weer emotioneel sterk! Ik kan het! Er is geen spanning meer. Ik heb geen kort lontje meer. Ik voel mij een super vrouw. Ik functioneer weer en ik gun dat iedereen. Ik voel me nu meer zichtbaar en laat me meer zien en ik mag mezelf weer laten horen. Ik ben mij weer bewust van mijn eigen kunnen. Gek hé, wat geld met je kan doen.’ aldus Giovanna.

1 op de 12 kinderen leven in armoede

Judith & Jan-Willem

Judith Hermelink en Jan-Willem Adams vertellen over het belang van Sam& voor alle kinderen en hoe en waarom het zo belangrijk is hulp te zoeken bij geldzorgen.

Jan-Willem Adams ervaringsdeskundige: ‘Al is er maar 1 die ik kan helpen, dan is mijn missie al geslaagd!‘ Hij vervolgt: ‘Ik liep zelf liever in oude kleding, zodat ik voor mijn dochter een mooie jurk kon kopen. Verjaardagspartijtjes? Daar konden wij niet aan mee doen, want ook een cadeautje kost weer geld. Zo, sta je altijd met 1-0 achter.

Jan-Willem verteld zijn ervaringsverhaal over hoe hij uiteindelijk hulp heeft aangepakt om over de schaamte te stappen en hulp te zoeken bij zijn geldproblemen. Judith vertelt over de mogelijkheden van samen voor alle kinderen en hoe je als ouder zijnde aanvragen kan doen voor schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje.

Zo doorbreek je het taboe op geldzorgen en schulden

Clairette

Veel werkgevers willen werknemers met geldzorgen helpen, maar slechts 25% van de werkgevers heeft daarvoor een officiële aanpak. Onlangs is er een onderzoek gepubliceerd onder 1100 leidinggevenden. Wat de grootste lessen zijn die we daaruit kunnen trekken?

Hoe kunnen werkgevers geldzorgen herkennen, bespreken en verwijzen? En hoe pakken verschillende werkgevers dit aan? Leer daarover meer in deze sessie!

Clairette van der Lans werkt als projectleider Financieel fitte werknemers bij Wijzer in Geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën. Naast dit project houdt ze zich bezig met geldzorgen en schulden, financieel kwetsbare groepen en verzamelt ze initiatieven op het gebied van geld, die ze graag met anderen deelt. 

Impact van een loonbeslag

René

Een loonbeslag lijkt voor een buitenstaander onbegrijpelijk. De kosten zijn enorm en het oplossen van de financiële situatie wordt alleen maar lastiger. In deze presentatie neem ik je mee in het dagelijkse leven van een doorsnee familie. De situatie is vergelijkbaar en herkenbaar voor velen. De impact van het loonbeslag en de gevolgen worden goed zichtbaar.

  • Je leert de stappen van het gerechtsdeurwaarderstraject
  • Je leert de impact begrijpen
  • Je leert hoe je een loonbeslag kunt voorkomen.

René Oosterveer is manager bij Budgetcoach.nl. Dagelijks spreekt hij werkgevers die te maken hebben met medewerkers met geldzorgen. Samen kijken ze naar de beste oplossing die past bij de organisatie.

Annemarie van Gaal – Inspiratiesessie

Annemarie

In deze inspirerende sessie deelt Annemarie haar kennis over het komen tot én behouden van een financieel gezond leven.

Gestart als alleenstaande moeder met een zeer bescheiden inkomen, weet ze als geen ander hoe het is om met heel weinig rond te moeten komen. Met praktisch toepasbare tips laat ze zien dat een leven zonder geldzorgen voor iedereen binnen handbereik ligt.

Heb je vragen of wil je even vrijblijvend overleggen, neem dan vooral contact met ons op. Je bereikt ons via info@budgetcoach.nl  of 085-273 58 41.