Loonbeslag, weet jij van de nieuwe wetgeving vereenvoudiging beslagvrije voet?

Ben jij al op de hoogte van de nieuwe wetgeving vereenvoudiging beslagvrije voet? Op dit moment moeten alle werknemers waarbij loonbeslag wordt gelegd zelf informatie over bijvoorbeeld hun woonsituatie en gezinssamenstelling aan de deurwaarder verstrekken. Dit gebeurt niet altijd en het gaat vaak mis, waardoor er meer beslag op het inkomen wordt gelegd dan noodzakelijk. De werknemer hoeft nu in principe zelf geen gegevens meer aan te leveren. Verder berekent elke beslaglegger de beslagvrije voet voortaan op dezelfde manier.

Uit onderzoek blijkt dat loonbeslag een van de grootste uitdagingen is in het werk van een salarisprofessional. Ben jij op de hoogte hoe het proces van loonbeslag er precies eruit ziet?

Training voorkomen en oplossen van financiële problemen

Wil je zelf ook concreet aan de slag om medewerkers te helpen hun financiële problemen te boven te komen? Je bent niet de enige, want we krijgen bij Budgetcoach.nl steeds meer vraag naar onze trainingen. Logisch, want je wilt als hr- manager of ander type leidinggevende praktische handvatten op dit gebied. Dat maakt je een sterkere én meer zelfverzekerde gesprekspartner. Houd daarom onze nieuwsbrieven in de gaten, want we bieden je steeds een relevante training, workshop of opleiding aan. Wil je liever alles zien? Kijk dan hier.

Weet hoe het zit binnen een paar uur

Loonbeslag en de financiële consequenties, de rechten en plichten daarbij, het voorkomen ervan en hoe ga je het gesprek aan met de medewerker? Wat kan de medewerker zelf doen en hoe kan een werkgever een werknemer met financiële problemen concreet helpen? En wanneer is er dan het moment om door te verwijzen naar een budgetcoach? Deze vragen en meer worden behandeld tijdens de training, die overigens ook incompany kan plaatsvinden.

Online en op maat 

Gezien de coronamaatregelen is een training op locatie voorlopig niet mogelijk. Onze trainingen kunnen wij wél online verzorgen. Zie je liever andere onderwerpen terug in deze training? Dat kan, want de training is aan te passen per organisatie. Schroom niet om dit bij ons voor te leggen, wij denken uiteraard graag met je mee.

Meld je aan of bekijk alle informatie
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar info@budgetcoach.nl of neem telefonisch contact met ons op. Even het contactformulier invullen kan natuurlijk ook. We kijken uit naar je bericht.