Hulp bij loonbeslag

Hulp bij loonbeslag

Voorkomen, signaleren & oplossen van financiële problemen bij werknemers

Financiële problemen bij werknemers voorkomen, signaleren en oplossen.

Loonbeslag kan een aantal vervelende consequenties hebben voor de werknemer en  de organisatie zoals is gebleken in een onderzoek van NIBUD:

 • 20% productiviteitsafname van uw werknemer;
 • Gemiddeld loonbeslag duurt 6 tot 24 maanden;
 • 7 dagen ziekteverzuim op jaarbasis;
 • Totale kosten van de schulden bij de werknemer met een modaal inkomen €13.000 per jaar

Dit wil je als organisatie uiteraard voorkomen!

Budgetcoach voor zzp'ers

Door aanhoudende stress en ziekteverzuim bij de werknemer verminderd het werk-plezier en geschat wordt dat de productiviteit daalt tot minimaal 20%. Als werkgever kun je je medewerkers stimuleren om financieel fit te worden en te blijven. Wist je dat 78% van de medewerkers terecht wil kunnen bij hun werkgever met financiële zorgen?

Financiële problemen herkennen bij werknemers

Hoe herken je de signalen dat er problemen zijn? Allereerst zijn er bepaalde levensgebeurtenissen die financiële zorgen als gevolg kunnen hebben. Denk hierbij aan echtscheiding, overlijden van de partner, komst van een kind, of door ziekte. Als werkgever kun je dan extra alert zijn op de signalen van financiële zorgen.

Zodra de signalen tijdig herkend worden kan een budgetcoach, mogelijk nog preventief ingezet worden voor dat loonbeslag wordt gelegd en om te onderzoeken of er ook andere mogelijkheden zijn om de inkomsten en uitgaven te stabiliseren.

Signalen van zorgen kunnen zijn:

 • Verzoeken om een voorschot op het loon
 • Verzoeken om te mogen overwerken
 • Niet meedoen aan gezamenlijke ‘potjes’, zoals verjaardagen, spontane uitjes van en door collega’s
 • Geld lenen bij collega’s
 • Fraude of diefstal
 • Onrust als het salaris later dan gebruikelijk wordt betaald
 • Concentratie problemen
 • Ziekte
 • Er onverzorgd uitzien
 • (uiteindelijk) Loonbeslag
Preventie mogelijkheden

Ervaringsverhalen

Als je wilt dat mensen zich ontwikkelen dan zul je eerst de basis op orde moeten brengen’, Kirsten Eppink, consultant Duurzame Inzetbaarheid bij Doorzaam

Als je wilt dat mensen zich ontwikkelen dan zul je eerst de basis op orde moeten brengen’, Kirsten Eppink, consultant Duurzame Inzetbaarheid bij Doorzaam ‘Wij richten ons naast opleiding en ontwikkeling ook op gezondheid en werksituatie. Want als je wilt dat mensen zich ontwikkelen, dan zul je eerst de basis op orde moeten hebben.’ Aan […]
Verder lezen

Ervaringsverhaal van Giovanna, weer helemaal schuldenvrij

Ervaringsverhaal van Giovanna, weer helemaal schuldenvrij
Ervaringsverhaal van Giovanna, weer helemaal schuldenvrij ‘Ik was hard aan het werk, lette goed op en deed geen gekke dingen met mijn geld. En toen moest ik plotseling veel belastinggeld terug betalen. Dat was het punt waarop het moeilijk werd’. Aan het woord is Giovanna Di Stefano, 32 uur per week werkzaam in een verpleeghuis […]
Verder lezen

‘We gaan eerst het gesprek aan, altijd!’ Pascale Koenraads, familiebedrijf Lavans

‘We gaan eerst het gesprek aan, altijd!’ Pascale Koenraads, familiebedrijf Lavans
‘We proberen eerst altijd medewerkers zelf te helpen. Het menselijke aspect vinden we bij Lavans heel belangrijk. Maar toen het probleem uiteindelijk nogal omvangrijk bleek te zijn hebben we Budgetcoach.nl ingeschakeld. En met succes. ‘ Aan het woord is Pascale Koenraads, medewerkster loonadministratie bij Lavans, al meer dan 90 jaar familiebedrijf én specialist in het […]
Verder lezen

Werknemer met financiële problemen?

Is er het vermoeden of weet je zeker dat één van de werknemers financiële zorgen heeft en wil je graag de werknemer ondersteunen om deze zorgen aan te pakken en zijn financiële zelfredzaamheid vergroten? Dan kunnen onze budgetcoaches een uitkomst zijn.

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de medewerker verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering, waardoor zij prima in staat zijn om schulden te stabiliseren en/of eventueel een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren.

Zelfredzaamheid

Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect en voorkomt terugval.

Budgetcoach voor particulieren

Waarom kiezen voor budgetcoach.nl?

 • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
 • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis, online of op de werkvloer
 • Landelijke dekking meer dan 40 coaches, altijd een coach in de buurt
 • Kiwa gecertificeerde coaches
 • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
 • Kundig en persoonlijk
 • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
 • Al meer dan 15 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Budgetcoaching