Schuldhulp

Hulp bij schulden

Voorkomen, signaleren & acteren bij financiële problemen van werknemers

Medewerker met problematische schulden

Schulden zijn problematisch als iemand niet in staat is om zonder hulp de aangegane verplichtingen te vervullen. Merk jij dat een van je medewerkers problematische schulden heeft? Dan is het essentieel om zo snel mogelijk hulp in te schakelen. Want daarmee kunnen ernstige financiële problemen worden voorkomen, zoals energieafsluiting, loonbeslag of uithuiszetting. Wat de beste aanpak is en welke oplossingen er zijn, hangt uiteraard af van de oorzaak van de schulden. Een budgetcoach kan hierbij helpen.

Financiële problemen herkennen bij werknemers

Een medewerker neemt geldzorgen mee naar het werk. Hij is sneller afgeleid, werkt minder precies en de kans is groter dat hij zich ziek meldt.

Daarom is het ook in het belang van de werkgever om medewerkers te stimuleren om financieel fit te worden en te blijven.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om met budgetcoaching de schuldensituatie op te lossen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering waarbij zij prima in staat zijn om een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren. Dankzij onze partner in schuldhulpverlening kunnen wij de medewerker snel helpen naar een oplossing voor de problematische schulden.

Zodra de signalen tijdig herkend worden kan een budgetcoach, mogelijk nog preventief ingezet worden voor dat loonbeslag wordt gelegd en om te onderzoeken of er ook andere mogelijkheden zijn om de inkomsten en uitgaven te stabiliseren.

Signalen van zorgen kunnen zijn:

 • Verzoeken om een voorschot op het loon
 • Verzoeken om te mogen overwerken
 • Niet meedoen aan gezamenlijke ‘potjes’, zoals verjaardagen, spontane uitjes van en door collega’s
 • Geld lenen bij collega’s
 • Fraude of diefstal
 • Onrust als het salaris later dan gebruikelijk wordt betaald
 • Concentratie problemen
 • Ziekte
 • Er onverzorgd uitzien
 • (uiteindelijk) Loonbeslag
Preventie mogelijkheden

Ervaringsverhalen

Ervaring inzetten budgetcoach Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam zet zich al jaren in voor hun medewerkers op het gebied van financiële problemen. Hoe zij dit doen en hoe de medewerkers dit ervaren? Tineke de Haan, Programmaleider Duurzaam Inzetbaar zal hier meer over vertellen: Persoonlijke problemen zoals financiële problemen hebben altijd invloed op het werk van medewerkers. Namelijk hoe prettig medewerkers in […]
Verder lezen

Een verhaal over schaamte, schuldhulp en succes

Binnen een jaar na aanvang schuldhulpverlening volledig schuldenvrij en de schuldeisers hebben hun vordering 100% betaald gekregen, een ontzettend mooi succesverhaal waarbij Merijn onze budgetcoach, door haar inzet en doorzettingsvermogen dit resultaat heeft behaald. Dit laat ook goed zien wat een budgetcoach allemaal kan bereiken en genoeg kennis en kunde in huis heeft op het […]
Verder lezen

Werknemer met financiële problemen?

Is er het vermoeden of weet je zeker dat één van de werknemers financiële zorgen heeft en wil je graag de werknemer ondersteunen om deze zorgen aan te pakken en zijn financiële zelfredzaamheid vergroten? Dan kunnen onze budgetcoaches een uitkomst zijn.

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de medewerker verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering, waardoor zij prima in staat zijn om schulden te stabiliseren en/of eventueel een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren.

Zelfredzaamheid

Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect en voorkomt terugval.

Budgetcoach voor zzp'ers

Waarom kiezen voor budgetcoach.nl?

 • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
 • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis, online of op de werkvloer
 • Landelijke dekking meer dan 40 coaches, altijd een coach in de buurt
 • Kiwa gecertificeerde coaches
 • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
 • Kundig en persoonlijk
 • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
 • Al meer dan 15 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Budgetcoaching