Budgetcoach voor zorgverzekeraars

Hulp bij financiële problemen

Voorkomen, signaleren & oplossen

Financiële problemen voorkomen, signaleren en oplossen.

Een achterstallige betaling kan al snel oplopen en problematische gevolgen hebben. Menzis en de Amerfoortse hebben de dienst budgetcoaching in hun collectiviteitsverzekering opgenomen zodat werkgevers de beste zorg voor hun medewerkers kunnen leveren. Immers financiële gezondheid draagt bij aan de geestelijke- en lichamelijke gezondheid.

Onze combinatie van uitvoeren in de praktijk als budgetcoach of jobcoach en het meegeven van de theorie via ons opleidingsinstituut Learncare Academy maakt dat wij een compleet aanbod kunnen aanbieden.

Budgetcoach.nl heeft met verschillende zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten en is opgenomen in de collectiviteitsverzekering. Dit heeft als voordeel dat een werkgever geen tijd kwijt is aan het zoeken naar hulp voor zijn werknemers.

Aan het werk
Zo kunnen wij er samen met de werkgever voor zorgen dat een werknemer bij financiële problemen aan het werk kan blijven en zo de kosten voor verzuim laag blijven. De budgetcoach kan ook preventief ingezet worden om financiële problemen te voorkomen.

Ervaringsverhalen

Ervaring inzetten budgetcoach Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam zet zich al jaren in voor hun medewerkers op het gebied van financiële problemen. Hoe zij dit doen en hoe de medewerkers dit ervaren? Tineke de Haan, Programmaleider Duurzaam Inzetbaar zal hier meer over vertellen: Persoonlijke problemen zoals financiële problemen hebben altijd invloed op het werk van medewerkers. Namelijk hoe prettig medewerkers in […]
Verder lezen

Een verhaal over schaamte, schuldhulp en succes

Binnen een jaar na aanvang schuldhulpverlening volledig schuldenvrij en de schuldeisers hebben hun vordering 100% betaald gekregen, een ontzettend mooi succesverhaal waarbij Merijn onze budgetcoach, door haar inzet en doorzettingsvermogen dit resultaat heeft behaald. Dit laat ook goed zien wat een budgetcoach allemaal kan bereiken en genoeg kennis en kunde in huis heeft op het […]
Verder lezen

Het vergroten van de financiële zelfredzaamheid

 

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de cliënt verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering, waardoor zij prima in staat zijn om schulden te stabiliseren en/of eventueel een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren.

Zelfredzaamheid

Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect.

Budgetcoach voor zzp'ers

Waarom kiezen voor budgetcoach.nl?

  • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
  • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis, online of op de werkvloer
  • Landelijke dekking meer dan 40 coaches, altijd een coach in de buurt
  • Kiwa gecertificeerde coaches
  • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
  • Kundig en persoonlijk
  • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
  • Al meer dan 15 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Budgetcoaching