Budgetcoach voor gemeenten

Hulp bij financiële problemen voor inwoners

Voorkomen, signaleren & oplossen

Financiële problemen voorkomen, signaleren en oplossen.

Met onze jarenlange ervaring werken wij met diverse gemeenten samen. Dit kan gaan om trainingen of het inzetten van budgetcoaches of jobcoaches.

Het kabinet vindt het van groot belang om (problematische) schulden te voorkomen of op te lossen. Hiervoor zijn schuldenaren en schuldeisers in de eerste plaats zelf verantwoordelijk. Als mensen toch hulp nodig hebben, kunnen zij bij de gemeente terecht. De nadruk in het beleid ligt op ‘voorkomen in plaats van genezen’.

Het is aan de gemeenten om deze hulp snel, effectief en het liefst zo vroeg mogelijk aan te bieden. Door de veranderende arbeidsmarkt raken echter steeds meer mensen in financiële problemen en veranderen aard en omvang van de schulden. De schuldhulpproblematiek wordt complexer, terwijl gemeenten naar verwachting in de komende jaren over minder middelen beschikken. De gemeenten staan voor de uitdaging om meer te doen met minder.

Hulp voor inwoners met financiële problemen

Onze combinatie van uitvoeren in de praktijk als budgetcoach of jobcoach en het meegeven van de theorie via ons opleidingsinstituut Learncare Academy maakt dat wij een compleet aanbod bij gemeenten kunnen aanbieden.

Waar handen te kort komen en ondersteuning bij financiële problemen van inwoners noodzakelijk is, zetten gemeenten op een laagdrempelige manier onze coaches in als tijdelijke ondersteuning of een langdurige detacheringstraject.

Andere gemeenten kiezen ervoor om eigen medewerkers op te leiden tot budgetcoach, schuldhulpverlener of bieden een training over geldzaken aan bij de inwoners.

Ervaringsverhalen

Ervaring inzetten budgetcoach Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam zet zich al jaren in voor hun medewerkers op het gebied van financiële problemen. Hoe zij dit doen en hoe de medewerkers dit ervaren? Tineke de Haan, Programmaleider Duurzaam Inzetbaar zal hier meer over vertellen: Persoonlijke problemen zoals financiële problemen hebben altijd invloed op het werk van medewerkers. Namelijk hoe prettig medewerkers in […]
Verder lezen

Een verhaal over schaamte, schuldhulp en succes

Binnen een jaar na aanvang schuldhulpverlening volledig schuldenvrij en de schuldeisers hebben hun vordering 100% betaald gekregen, een ontzettend mooi succesverhaal waarbij Merijn onze budgetcoach, door haar inzet en doorzettingsvermogen dit resultaat heeft behaald. Dit laat ook goed zien wat een budgetcoach allemaal kan bereiken en genoeg kennis en kunde in huis heeft op het […]
Verder lezen

Het vergroten van de financiële zelfredzaamheid

 

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de cliënt verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering, waardoor zij prima in staat zijn om schulden te stabiliseren en/of eventueel een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren.

Zelfredzaamheid

Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect.

Budgetcoach voor zzp'ers

Waarom kiezen voor budgetcoach.nl?

  • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
  • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis, online of op de werkvloer
  • Landelijke dekking meer dan 40 coaches, altijd een coach in de buurt
  • Kiwa gecertificeerde coaches
  • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
  • Kundig en persoonlijk
  • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
  • Al meer dan 15 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Budgetcoaching