Budgetcoach voor banken

Hulp bij financiële problemen

Voorkomen, signaleren & oplossen

Financiële problemen voorkomen en oplossen

Een hypotheekachterstand is voor veel mensen niet in te halen zonder hulp. Vaak zijn er meerdere schulden aanwezig en is een betaalafspraak maken niet genoeg. Onder andere Obvion(lees hier hun ervaringsverhaal) zetten daarom onafhankelijke budgetcoaches in van budgetcoach.nl om te zorgen dat hun klanten weer het overzicht en een gezonde financiële zelfstandigheid terug krijgen.

Budgetcoaching en opleiden

Onze combinatie van uitvoeren in de praktijk als budgetcoach of jobcoach en het meegeven van de theorie via ons opleidingsinstituut Learncare Academy maakt dat wij een compleet aanbod bij banken kunnen aanbieden.

Cliënten met een maand hypotheekachterstand of meer hebben het meest baat bij snelle hulp om ergere financiële problemen te voorkomen. Diverse banken zetten op een laagdrempelige manier onze coaches in als tijdelijke ondersteuning of een langdurige coachingstraject.

Andere banken kiezen ervoor om eigen medewerkers op te leiden tot budgetcoach, schuldhulpverlener of bieden een training over geldzaken aan bij hun cliënten of medewerkers.

Ervaringsverhalen

Besparing na inzicht uitgaven

In opdracht van de hypotheekverstrekker kwam ik bij een klant op gesprek. De reden was dat er sprake was van minder inkomen. Het gevolg was dat er inmiddels een enkele maand hypotheek achterstand was. De vaste lasten blijven natuurlijk doorlopen ondanks de inkomstenvermindering, dat betekent een uitdaging voor mij als budgetcoach. Als eerste is er samen met deze […]
Verder lezen

Ervaring inzetten budgetcoach Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam zet zich al jaren in voor hun medewerkers op het gebied van financiële problemen. Hoe zij dit doen en hoe de medewerkers dit ervaren? Tineke de Haan, Programmaleider Duurzaam Inzetbaar zal hier meer over vertellen: Persoonlijke problemen zoals financiële problemen hebben altijd invloed op het werk van medewerkers. Namelijk hoe prettig medewerkers in […]
Verder lezen

Het vergroten van de financiële zelfredzaamheid

 

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de cliënt verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering, waardoor zij prima in staat zijn om schulden te stabiliseren en/of eventueel een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren.

Zelfredzaamheid

Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect.

Budgetcoach voor zzp'ers

Waarom kiezen voor budgetcoach.nl?

  • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
  • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis, online of op de werkvloer
  • Landelijke dekking meer dan 40 coaches, altijd een coach in de buurt
  • Kiwa gecertificeerde coaches
  • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
  • Kundig en persoonlijk
  • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
  • Al meer dan 15 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Budgetcoaching