Budgetcoach voor woningcorporaties

Hulp bij financiële problemen voor inwoners

Voorkomen, signaleren & oplossen

Financiële problemen voorkomen, signaleren en oplossen.

Huisuitzetting door huurachterstand is met 88% één van de meest voorkomende reden. Door het vroegtijdig inzetten van een budgetcoach is een huisuitzetting vaak te voorkomen.

Bij een huisbezoek of een ander contact met de bewoner is het belangrijk om een goede inschatting te kunnen maken van de financiële positie van de huurder. De opleiding tot budgetcoach geeft je de juiste kennis om dit goed te doen. Het leert je om huurders te helpen en om een goed overzicht te maken. Je doelstelling is om de huurder te huisvesten en niet om te ontruimen. Een goede betalingsregeling of andere oplossing geeft de huurder rust en zorgt voor een structurele oplossing.

Daarnaast hebben veel huurders betalingsproblemen wegens onvoldoende inkomsten. Toeslagen worden niet (goed) aangevraagd waardoor een inkomensreparatie nodig is. De budgetcoach kan de huurder hiermee helpen, waardoor de betalingsmogelijkheden weer ontstaan.

Specifieke voordelen voor woningcorporaties

 • Door vroegsignalering en preventie kunnen huurachterstanden voorkomen worden
 • Besparen op deurwaarderskosten
 • Besparen op ontruimingen
 • Reductie van de huurachterstand

 

Hulp voor huurders met financiële problemen

Onze combinatie van uitvoeren in de praktijk als budgetcoach of jobcoach en het meegeven van de theorie via ons opleidingsinstituut Learncare Academy maakt dat wij een compleet aanbod bij woningcorporaties kunnen aanbieden.

Waar handen te kort komen en ondersteuning bij financiële problemen van huurders noodzakelijk is, zetten woningcorporaties op een laagdrempelige manier onze onafhankelijke coaches in als tijdelijke ondersteuning of een langdurige detacheringstraject.

Andere woningcorporaties kiezen ervoor om eigen medewerkers op te leiden tot budgetcoach, schuldhulpverlener of bieden een training over geldzaken aan bij de huurders.

Ervaringsverhalen

Door toeslagen weer financiën op orde

Soms kom je op ongelukkige momenten bij iemand thuis. Mevrouw was net gescheiden en nog heel verdrietig over de scheiding en de nieuwe situatie. Er moest nog van alles geregeld worden en mevrouw had gelukkig wel een nieuwe woning kunnen vinden. Alleen had ze allang gezien dat ze financieel niet uit zou uitkomen met haar parttime baan. Ze werkte drie dagen per week en kon hiermee […]
Verder lezen

Een verhaal over schaamte, schuldhulp en succes

Binnen een jaar na aanvang schuldhulpverlening volledig schuldenvrij en de schuldeisers hebben hun vordering 100% betaald gekregen, een ontzettend mooi succesverhaal waarbij Merijn onze budgetcoach, door haar inzet en doorzettingsvermogen dit resultaat heeft behaald. Dit laat ook goed zien wat een budgetcoach allemaal kan bereiken en genoeg kennis en kunde in huis heeft op het […]
Verder lezen

Teleperformance ervaringsverhaal: hoe bereik je de medewerker met financiële problemen?

Wil je als werkgever of HR een budgetcoach inzetten voor medewerkers, maar weet je nog niet hoe? Hoe bereik je de medewerker met financiële problemen? Ben je op zoek naar voorbeelden? Laat je inspireren door Teleperformance. Zij beantwoorden diverse vragen zoals; hoe een budgetcoachtraject bij hun werkt. Waarom zij een budgetcoach inzetten en hoe dit […]
Verder lezen

Het vergroten van de financiële zelfredzaamheid

 

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de cliënt verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering, waardoor zij prima in staat zijn om schulden te stabiliseren en/of eventueel een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren.

Zelfredzaamheid

Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect.

Budgetcoach voor zzp'ers
 • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
 • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis, online of op de werkvloer
 • Landelijke dekking meer dan 40 coaches, altijd een coach in de buurt
 • Kiwa gecertificeerde coaches
 • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
 • Kundig en persoonlijk
 • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
 • Al meer dan 15 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Budgetcoaching