Checklist: dit kun je doen om jouw medewerkers met geldzorgen te helpen

Geldzorgen zijn geen nieuw fenomeen, maar door het roerige 2022 waar we onder andere te maken kregen met hoge inflatie, zijn de zorgen onder Nederlanders steeds meer toegenomen. Slechts de helft (54%) van de Nederlandse huishoudens kan alle rekeningen zonder problemen betalen, blijkt uit een onderzoek van Deloitte in samenwerking met NIBUD en Universiteit Leiden. Voor HR-medewerkers en organisaties reden om hulp aan te bieden aan medewerkers.

Hulp aanbieden aan medewerkers met geldzorgen getuigt niet alleen van goed werkgeverschap, het zorgt vanwege minder verzuim en loonbeslagen ook voor minder kosten.

Checklist medewerkers helpen met geldzorgen

Wanneer je als organisatie medewerkers met geldzorgen wil helpen, rijst de vraag: wat voor hulp kunnen wij aanbieden en hoe kunnen we dit onder de aandacht brengen? Hoe zorgen we ervoor dat de medewerkers daadwerkelijk de hulp aannemen die we aanbieden?

Bij Budgetcoach.nl krijgen we deze vragen regelmatig. Weet dat je altijd vrijblijvend contact met ons op kan nemen om te sparren over welke hulp het beste aansluit bij jouw organisatie, budget en behoeften van medewerkers.

Om je alvast op weg te helpen ontwikkelden we ook een handige en uitgebreide checklist met de stappen die je kunt doorlopen: van het signaleren van geldzorgen bij medewerkers tot het communiceren van de hulp die je aanbiedt. Deze download je hieronder door je e-mailadres achter te laten. Zo heb je de waardevolle informatie handig in één overzichtelijke PDF.

Medewerkers met geldzorgen helpen?

Download de complete checklist met daarin de stappen om jouw medewerker te begeleiden naar financiële rust

17162

CHECKLIST