De Week van het Geld: het ideale moment om geld(zorgen) bespreekbaar te maken

Van 11 tot en met 15 maart is het weer tijd voor de Week van het Geld. Deze jaarlijkse themaweek heeft als doel een impuls te geven aan financiële educatie, een initiatief waar we als Bugdetcoach.nl natuurlijk volledig achter staan. De Week van het Geld geeft daarnaast een goede reden om het belang van budgetcoaching binnen je organisatie te benadrukken. 

De Week van het Geld

Het initiatief van Wijzer in geldzaken in samenwerking met onder meer het NIBUD en het ministerie van OCW is in eerste instantie opgezet voor leerlingen in het lager en secundair onderwijs. Deze week zijn er dan ook verschillende initiatieven om kinderen, jongeren en jongvolwassenen te leren om verstandig om te gaan met geld. 

Bij Budgetcoach.nl vinden we echter dat de Week van het Geld ook een ideale gelegenheid is om aandacht te schenken aan geld(zorgen) bij medewerkers. Financiële educatie is op elke leeftijd belangrijk en kan (ook) voor volwassenen het verschil betekenen tussen geldzorgen en financiële rust. 

Meer rust door financieel bewust

Financiële rust begint bij inzicht en bewustzijn. Daarom organiseren we voor organisaties het webinar ‘Meer rust door financieel bewust’. Het webinar duurt maximaal een uur en is anoniem te volgen voor je medewerkers, via de computer, tablet of telefoon. Je medewerkers kunnen eventueel vragen stellen via de chat. Ze kunnen een fictieve naam opgeven als ze anoniem willen blijven. 

Het programma:

  • Overzicht en rust; een huishoudboekje, hoe ga je hiermee aan de slag?
  • Besparen (vaste lasten, energie, boodschappen, overige uitgaven)
  • Tips en handige websites
  • Zelf aan de slag met het budgetmaandoverzicht (we sturen deze achteraf toe naar de deelnemers)
  • Vragen?

Meer informatie of het webinar aanvragen kan hier

Budgetteren is te leren tijdens Week van het Geld

Bij de afname van een budgetcoach traject ontvangen medewerkers de e-learning Budgetteren is te leren, maar het is ook mogelijk om deze los in te kopen. Dit is een laagdrempelige online cursus die medewerkers meeneemt om een goede administratieve basis aan te leggen die voor rust en overzicht zorgt. Onderwerpen die aan bod komen zijn het leren budgetteren zelf, maar daarnaast ook tips om verleidingen te weerstaan, meer informatie over subsidies en toeslagen, en tips om te sparen.

Training voor HR-medewerkers, leidinggevenden en werkgevers

Dankzij schaamte vinden veel medewerkers het lastig om hulp in te schakelen. De Week van het Geld is daarom niet alleen een goed moment om medewerkers te informeren, maar ook voor HR-medewerkers, leidinggevenden en werkgevers om meer kennis op te doen over hoe je medewerkers kunt helpen bij financiële problemen.

In de training die Budgetcoach.nl organiseert gaan we dieper in op hoe je de financiële problemen van medewerkers kunt oplossen, maar ook hoe je ze kunt signaleren en zelfs voorkomen. Meer informatie over de training vind je hier.

Gratis online webinar 12 maart om 09:00 uur

Tijdens de Week van het Geld geven we ook een gratis online webinar voor HR-medewerkers, leidinggevenden en werkgevers waarin de volgende vragen aan bod komen:

  • Wat houdt budgetcoaching precies in?
  • Hoe breng je budgetcoaching onder de aandacht?
  • Wat voor verschil maakt budgetcoaching voor jouw medewerkers?
  • Hoe weet je wanneer iemand echt budgetcoaching nodig heeft? Zet je budgetcoaching preventief in of wacht je tot er loonbeslag wordt gelegd?


Door onze 18 jaar aan ervaring en onze samenwerking met diverse organisaties, van klein tot groot en in allerlei branches, weten we als geen ander hoe je budgetcoaching kunt inzetten in verschillende organisaties. Judith Hermelink, manager van Budgetcoach.nl, deelt onze ervaringen in dit webinar met je. Inschrijven kan direct en gratis door hier je gegevens in te vullen

Aandacht voor budgetcoaching

De plekken voor de webinars, trainingen en cursussen tijdens de Week van het Geld stromen inmiddels vol, dus neem snel contact op voor de mogelijkheden. Het is natuurlijk ook mogelijk om het webinar, de cursus of de training in de Week van het Geld aan te kondigen en op een later moment aan te bieden.

Of je nu wel of niet kiest voor een training, cursus of webinar; de Week van het Geld biedt een mooi haakje om de budgetcoaching weer eens onder de aandacht te brengen bij medewerkers. Bijvoorbeeld door middel van een bericht op Intranet of een flyer in de kantine. 

Ook als leidinggevende kun je de Week van het Geld als aanleiding gebruiken om medewerkers erop te wijzen tijdens een 1-op-1 gesprek dat er budgetcoaching beschikbaar is. Dit is minder confronterend dan het gesprek aangaan wanneer je financiële problemen vermoed.  

Weet je nog niet op welke manier je aandacht kunt schenken aan de Week van het Geld in jouw organisatie? Neem contact op via info@budgetcoach.nl of bel naar 085 273 58 41. We denken graag met je mee voor een oplossing die past bij jouw organisatie en medewerkers.