Tips voor jouw vakantiebudget

Tips voor jouw vakantiebudget

vakantie budget tips
Met de huidige zonnige temperaturen en de vakantieperiodes in zicht beginnen de kriebels te komen. Vakantie..wat zou dat heerlijk zijn; even weg uit de alledaagse sleur en rust van alles. Ondertussen begint ook het onrust gevoel te knagen, je budget is immers maar beperkt, je wilt je kinderen niet teleurstellen, maar het brengt zoveel kosten met zich mee! Of toch niet? Nee dat hoeft dus helemaal niet.
Vakantiebudget
Bereken van te voren wat je budget is voor de vakantie. Op basis van je vakantiebudget kun je je vakantie uiteen zetten. Bedenk dan wel al de nodige extra kosten die het met zich mee kan brengen. Voor een dagje uit kan je toch op veel kosten besparen. Neem bijvoorbeeld zelf wat eten mee.
Wil je graag op vakantie naar het buitenland, bereken dan ook wat je over houdt door niet thuis te zijn. Door niet thuis te zijn bezuinig je op de boodschappen, benzinekosten, wellicht een etentje buitenshuis etc. De vaste lasten gaan natuurlijk door, zorg ervoor dat je die mooi in een overzicht hebt zodat je weet wat je maandelijks moet uitgeven.
Stel je budget samen aan de hand van de kosten die je thuis niet maakt. Door dit te doen weet je precies hoeveel je wel en niet kunt uitgeven.
Indien je schulden hebt en er zit geen vakantie naar het buitenland in, ondervind dan geen schaamte als je als ouders zijnde niet teveel kunt uitgeven en niet naar een ander land kan afreizen. Er is genoeg te doen in ons kikkerlandje. Hieronder volgen enkele tips:
Tips voor een goedkope vakantie

  • Er zijn verschillende websites waar je voor een lager bedrag dan gebruikelijk op vakantie kan naar bijvoorbeeld een bungalowpark of dagjes weg naar dierentuin, pretpark of musea. (Let wel goed op de extra kosten die er bij komen en niet direct zichtbaar zijn.)
  • Supermarkten geven ook vaak kortingsacties voor dieren- of attractie parken wat je al gauw €10,- per kaartje kan schelen! Vraag rond aan familie, vrienden of in de buurt of zij voor jou de kortingskaarten willen sparen.
  • Ruil je huis met familie of vrienden; ook als dat dichtbij is, is een andere omgeving toch leuk.
  • Huur samen met familie of vrienden een vakantiehuis; als dat last minute kan is het nog goedkoper.
  • Kook veel zelf; dit kan ook al voor de vakantie wat je dan vacuüm verpakt meeneemt.
  • Als je in een accommodatie zit kan het ook geld schelen als je zelf je beddengoed meeneemt en zelf schoonmaakt. Alle beetjes helpen.
  • Tenslotte: Geef niet meer uit dan je budget aan kan.. dan zit je immers nog niet lekker op je welverdiende vakantie en het gaat om het genieten.