Zonder financiële kleerscheuren het jaar door? Dit adviseert de budgetcoach

Durf jij de supermarktbon nog te bekijken, als je de winkel verlaat? Of wacht jij met samengeknepen billen de jaarafrekening van je energieleverancier af? Voor veel huishoudens in Nederland zijn het financieel zware tijden. Daarom doen wij van Metro een beroep op de kennis van drie budgetcoaches. Zo kom jij – hopelijk – zonder al te veel (financiële) kleerscheuren het jaar door.

Ondanks uiteenlopende financiële situaties, zijn er een aantal gouden regels die we allemaal kunnen gebruiken. Had jij bijvoorbeeld al eens gehoord van het ‘plezierrondje’ in de supermarkt? We vertellen je er in dit artikel meer over.

De supermarktronde

„Nadat je overzicht hebt, is het direct duidelijk wat je kunt besteden. Ook in de supermarkt, dus. Het kan fijn zijn om eens met andere huishoudens te vergelijken hoe veel zij kwijt zijn aan de boodschappen”, zegt Stephanie Hesterman, eigenaresse van budgetcoach.nl. Hersterman: „Gezinnen hebben vaak geen idee wat ‘normaal’ is. Het Nibud deelt daar handige cijfers over.” Zo staat er op de site dat een gezin met twee kinderen gemiddeld 16,04 euro per dag uitgeeft aan eten en drinken.

De (pijnlijke) energierekening

Bij een financiële tegenvaller is het belangrijk contact op te nemen met de partij die geld van je verwacht, vinden alle experts. „Neem in het geval van een hoge energierekening dus contact op met de energieleverancier”, adviseert Hesterman. „Dat is natuurlijk lastig, maar als bedrijven op de hoogte zijn van de situatie, is de kans klein(er) dat zij aanmaningen zullen sturen.”*

Lees het artikel verder op de website van metro >>

*Bron Metro