Financiële voorjaarsschoonmaak: de kans op een frisse start 

We ontkomen er geen van allen aan: de blauwe envelop die weer in de bus valt. Maart is traditioneel de maand van de belastingaangifte. Het is voor heel wat mensen het moment van de waarheid. Je wordt nu immers wel gedwongen om de cijfers onder ogen te zien. Hoeveel is je spaargeld toe- of juist afgenomen? Welke schulden zijn er gemaakt? En hoeveel is de WOZ-waarde van de woning ook alweer? Of, wanneer je in een huurhuis woont, klopt die huurtoeslag eigenlijk nog wel? 

De bezem erdoor

Net als men vroeger de ramen en deuren open zette, en met emmers heet water en sop aan de slag ging om de boel eens flink op te poetsen, kun je ook met je inkomsten en uitgaven aan de slag. Want, al heb je het voor de belastingaangifte niet nodig, kijk eens kritisch door je abonnementen heen. Op hoeveel bladen ben je geabonneerd? En op welke andere diensten? Is het werkelijk nodig om naast Netflix ook nog Videoland aan te houden? En hoeveel ging er ook alweer op aan de wekelijks boodschappen? het zijn stuk voor stuk posten die je gewoon zelf kunt bekijken. Het is niet ingewikkeld, het is niet spannend, het is gewoon gaan zitten en kijken waar je geld heen gaat. En vervolgens besluiten of je dat bedrag er eigenlijk wel voor over hebt. Wanneer je het niet kunt missen dan is de keuze nóg eenvoudiger. Want een zorgverzekering is onmisbaar, en een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je als ondernemer ook nodig. Maar dat tweede abonnement op dat tijdschrift of die krant die je toch niet leest kan je misschien wel afzeggen. Net als dat dure sportschoolabonnement terwijl je eigenlijk liever buiten door het bos wandelt… 

Heb jij je al ingeschreven voor ons gratis webinar op 23 maart aanstaande? We nemen je graag mee in de preventieve kant, zodat je medewerkers financieel fit blijven en daarmee de verzuimkosten laag. Schrijf je hier in. 

Gebruik ons belastingspreekuur

Zie je er toch een beetje tegenop? Of weet je niet zo goed waar te beginnen? Of lees je dit blog als hr-adviseur die betrokken is bij de medewerkers in de organisatie? Maak dan gebruik van ons laagdrempelige en preventieve belastingspreekuur. Het geeft direct duidelijkheid en rust. Bel gerust even als we je ergens mee kunnen helpen? Want ook hiervoor geldt: samen staan we sterk. En nee, niet juist nu of vooral nu zoals je overal leest. Maar gewoon, altijd. Vóór corona, tijdens corona en ook nog lang, héél lang ná corona. Veel succes met je (financiële) voorjaarsschoonmaak!