We horen het vaak terug vanuit hr-professionals: ‘Hoe kan ik mijn medewerkers preventief helpen? Want ook mijn collega’s willen zeker wel werken aan hun financiën, maar ze vinden er misschien niet altijd de tijd voor. Of ze hebben even te veel aan hun hoofd. En soms vindt men het ook ingewikkeld.’ Dankzij het praktische online huishoudboekje kunnen medewerkers nu zélf aan de slag om hun financiën op orde te brengen. En er is meer: want ook een budgetcoach met persoonlijke aandacht is snel bij de hand.
Veel onrust door wanorde
We kennen allemaal de uitdrukking: een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. Precies zo geven financiële zaken die op orde zijn je medewerkers ook rust. En dat op orde brengen kan nogal uitdagend zijn, zeker in deze tijden waarin we bijvoorbeeld veel online bestellen. De snelheid waarmee dat kan helpt ook niet mee om gemakkelijk het overzicht te bewaren. En als je dan éven niet goed oplet ligt een snel opbouwende schuld al snel op de loer. We kennen immers allemaal wel de verleidingen wel van bestellen via Afterpay, Klarna of andere achteraf-betaaldiensten. Niet echt raadzaam om overzicht en de hand op de knip te houden…
Altijd je coach bij de hand
Door te kiezen voor de uitbreiding van het huishoudboekje van MijnGeldzaken.nl combineren we slim het gebruik van een handige app met een budgetcoach als adviseur op de achtergrond. Want overzicht is het toverwoord binnen financiële planning. En soms is dat ene duwtje in de goede richting nét genoeg. Door snel overzicht te creëren kunnen wij ons vanuit Budgetcoach.nl focussen op het coachende element en daarmee een medewerker weer sneller financieel fit krijgen.
Zó werkt het
PSD2 zorgt er binnen dit idee voor dat de bankgegevens binnen no-time ingeladen worden en het structureert financiën in de daarvoor bestemde categorieën. Op die manier kan de medewerker samen met de coach focussen op een financieel gezonde situatie. Met de mobiele app kan de medewerker zijn bespaarplan zien en bijhouden. De app toont de medewerker via een bestedingsdonut en stoplichten hoeveel deze nog mag uitgeven om binnen het plan te blijven. Door hier, samen met de budgetcoach, aan te werken, ontstaat er een mooi preventief karakter.
Preventief te werk
Het bevorderen van financiële zelfredzaamheid bij onze klanten is een belangrijk aspect waar wij nadrukkelijk voor staan. Zélf doen wat zélf kan is het credo. En door het verrichten van onderzoek zijn we nóg beter in staat om mensen te helpen, vaak via de betrokken hr-adviseur of – manager. De coronacrisis benadrukt voor ons allen het belang van financiële zelfredzaamheid. Het creëren van overzicht in de financiën is belangrijker dan ooit.
Initiatief Actieplan Consumentenkeuzes
In de kamerbrief van het ministerie van Financiën van 12 februari jl. lees je meer over het gezamenlijke initiatief Actieplan Consumentenkeuzes. ‘Wat kunnen we nog meer doen om de financiële keuze die consument maakt verder te verbeteren, onder meer door bewustheid te bevorderen?’ Dat was één van de vragen die centraal stond toen we vanuit Budgetcoach.nl samen met MijnGeldzaken.nl aan de slag gingen met het Actieplan Consumentenkeuzes, een initiatief van het ministerie van Financiën. In de praktijk komt het erop neer dat we meer mensen kunnen helpen dankzij de slimme koppeling met het huishoudboekje van MijnGeldzakenl.nl De komende tijd zullen wij nog meer onderzoek verrichten om de financiële keuze van consumenten te bevorderen.
Meer weten?
Wil jij ook preventief te werk gaan en jouw medewerkers sneller financieel fit krijgen? Of wil je meer weten over dit initiatief? Bijvoorbeeld om in te zetten voor je medewerkers? Vraag ons naar de mogelijkheden.
Ga naar het volledige persbericht
Voor meer informatie verwijzen we je graag naar het persbericht dat we samen met MijnGeldzaken hebben uitgegeven. Je leest er onder meer over onze samenwerking en over het enorme belang van financiële zelfredzaamheid, de slimme PSD2-koppeling met de betaalrekening van de cliënt en de mobiele app waarmee een bespaarplan nageleefd kan worden.