Zo maken we het verschil

Het zal je maar gebeuren; je hebt je leven prachtig op orde. Samen met je vrouw heb je een eigen winkel waar je je hele hart en ziel in hebt gelegd.

Werkweken van 50 of 60 uur zijn meer regel dan uitzondering, maar dat is niet erg want je hebt plezier in wat je doet en samen pluk je hier de vruchten van.

En dan… een echtscheiding. Je vrouw besluit haar leven verder voort te zetten zonder jou. Weg huwelijk, weg mooie winkel, weg toekomstbeeld. Je leven staat compleet op zijn kop.

Helpende hand van de werkgever

Mijn cliënt heeft in deze periode van kwetsbaarheid een aantal verkeerde keuzes gemaakt waardoor er hoge schulden zijn ontstaan.

Hoe schrijnend is het als je altijd hard hebt gewerkt en een paar jaar voordat je met pensioen kan, kom je in een situatie terecht waarvan je altijd dacht dat dat alleen bij anderen voorkwam. Gelukkig vind hij een baan in loondienst waardoor hij weer structuur en regelmaat in zijn leven krijgt en weer een nieuwe toekomst kan opbouwen. De schulden blijven hem echter achtervolgen en verlammen hem. Post wordt niet meer opengemaakt waardoor de incassokosten steeds hoger oplopen.

De werkgever ziet de loonbeslagen binnenkomen en biedt een helpende hand. Er wordt contact gezocht met Budgetcoach.nl en samen zijn we het traject ingegaan. De werkgever van meneer had inmiddels al contact gehad met een aantal schuldeisers en is behoorlijk voortvarend te werk gegaan. Het plan was om de gehele schuld voor te schieten, zodat meneer nog maar één schuldeiser had; zijn werkgever.


Ongeopende post en stapels rekeningen

Intussen heb ik een bezoek gebracht aan meneer en heeft hij mij zijn verhaal verteld. We hadden een klik en hij was blij met mijn komst. Nu zou er eindelijk iets gaan gebeuren en hij had goede hoop op een leven waarin hij weer de rust kon vinden en zich niet meer zorgen hoefde te maken over deurwaarders en onverwachte rekeningen.

Omdat meneer zich nooit heeft beziggehouden met de administratie en niet bekend is met internet, zijn we begonnen met het aanvragen van een DigiD code. In zaken als het aanvragen van toeslagen en inzage in alle “mijn” omgevingen is deze code onmisbaar. In de wacht op de DigiD code zijn we samen door de stapel ongeopende post gegaan om orde op zaken te scheppen om zodoende een inventarisatie te kunnen maken van alle inkomsten en uitgaven. Dit was nog niet zo makkelijk. Meneer had nooit bankafschriften bewaard en was niet bekend met internetbankieren. Contracten of polissen waren nergens te vinden.

Samen zijn we instanties gaan bellen en hebben we gegevens opgevraagd.
Helaas kwamen met het openen van alle post nog een aantal rekeningen en aanmaningen boven tafel. Nog maar eens bellen met desbetreffende instanties en de situatie bleek nog erger. Een aantal instanties wist me te vertellen dat er nog veel meer rekeningen open stonden. Meneer was bijna de wanhoop nabij en ook zijn werkgever en ik begonnen ons af te vragen waar we nog mee verrast zouden gaan worden. Was dit het of volgde er nog meer?

Rust en overzicht

Als budgetcoach is het mijn belangrijkste taak ervoor te zorgen dat iemand weer financieel zelfredzaam wordt. Maar deze meneer had niet meer genoeg aan coaching en zou veel meer behoefte hebben aan een stukje zekerheid en vooral rust. En dat laatste gunde ik hem zo. In overleg met de werkgever hebben we besloten de zaak over te dragen aan de bewindvoerder.

Meneer zou geen last meer hebben van post, deurwaarders en onverwachte rekeningen. Alle post wordt ondervangen, de rekeningen worden betaald en wekelijks krijgt meneer een vast bedrag wat hij vrij kan besteden.

Door de samenwerking met de werkgever, budgetcoach.nl en de bewindvoerder is er gezorgd voor een lichtpuntje en durft meneer weer naar de toekomst te kijken. De situatie waarin meneer zich bevindt is niet van vandaag op morgen opgelost, maar er is weer een stijgende lijn. Iets wat meneer al jaren kwijt was.

In dit soort zaken maken we als budgetcoach het verschil. Weten wanneer het tijd is voor een doorverwijzing en het belang van de klant is hierin het belangrijkste. De glimlach en dankbaarheid van de klant zijn onvergetelijk.

Inschakelen budgetcoach

Wilt u meer weten hoe u een budgetcoach kunt inzetten om preventief te werk te gaan of om loonbeslagen te verhelpen?

Wij vertellen graag meer over onze werkwijze. Samen gaan we kijken hoe dit het beste past binnen uw organisatie.

072 – 540 91 75

info@budgetcoach.nl.