Budgetcoach voor particulieren

Hulp bij financiële problemen

Voorkomen en oplossen

Financiële problemen voorkomen en oplossen

Wanneer je je baan verliest, gaat scheiden of bijvoorbeeld ziek wordt heeft dat invloed op de woonsituatie en je inkomsten.
Ben jij  daar op berekent? Wat betekent dit voor je financiële huishouding? Zo zijn er nog vele voorbeelden van wanneer er vermindering van inkomsten kan optreden. Vaak denk je dit gebeurt mij niet. Toch liever voorkomen dan genezen? De budgetcoach kijkt ook mee op de langetermijn zo dat je direct weet hoe je ervoor staat in de toekomst en nu kunt handelen voordat het te laat is.

Als je je vaste lasten niet goed kunt betalen, is dat erg vervelend. Om je te helpen, biedt Budgetcoach.nl mogelijk een oplossing, zodat je je financiële situatie weer op orde kunt brengen.

Als je er tijdig bij bent, valt er aan achterstanden vaak wat te doen. Samen met de budgetcoach ga je aan de slag om de administratie weer op orde te maken. Natuurlijk beoordelen we of uitgaven anders kunnen en op welke bezuinigd kan worden.
Vaak worden er ongemerkt veel pintransacties gedaan. Dan raden we aan om voor huishoudelijk uitgaven een vast bedrag per week van de bank te halen en vervolgens contant te betalen. Dan merk je hoeveel geld eruit gaat. Weet je bijvoorbeeld of je gebruik maakt van alle inkomensverruimende mogelijkheden? Wij begrijpen dat in de wirwar van regeltjes dit niet altijd valt uit te zoeken. Onze budgetcoaches zijn hierin gespecialiseerd. We zoeken daarom met de grootst mogelijke zorg naar mogelijkheden om de inkomsten te vergroten.

Samen zullen we zoeken naar een best passende oplossing.

Hulp bij financiën

Onze combinatie van uitvoeren in de praktijk als budgetcoach of jobcoach en het meegeven van de theorie via ons opleidingsinstituut Learncare Academy maakt dat wij het beste van twee werelden mee kunnen geven.

Budgetcoach is een dankbaar en mooi beroep waarbij we het verschil mogen maken. Wil je zelf mensen helpen om hun administratie te ordenen met als doel financiële zelfredzaamheid? Bekijk dan onze opleidingen en breng jouw ervaringen in de praktijk.

Ervaringsverhalen

Denken in oplossingen

Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed, rust is er nauwelijks want jouw leven wordt beheerst door geldzorgen. Ontspannen slapen is er niet meer bij want het drukt op je: schulden. Het kan iedereen overkomen, een werknemer met loonbeslag, een ondernemer die een dip heeft in zijn inkomsten, gezinnen die door ontslag, ziekte […]
Verder lezen

Een verhaal over schaamte, schuldhulp en succes

Binnen een jaar na aanvang schuldhulpverlening volledig schuldenvrij en de schuldeisers hebben hun vordering 100% betaald gekregen, een ontzettend mooi succesverhaal waarbij Merijn onze budgetcoach, door haar inzet en doorzettingsvermogen dit resultaat heeft behaald. Dit laat ook goed zien wat een budgetcoach allemaal kan bereiken en genoeg kennis en kunde in huis heeft op het […]
Verder lezen

Het vergroten van de financiële zelfredzaamheid

 

Overzicht en financiële rust

Een budgetmaandoverzicht geeft rust en overzicht. Tijdens het persoonlijke gesprek met de budgetcoach ontstaat verdere bewustwording van uitgaven en gedrag. Het coachende element van het gesprek helpt de cliënt verandering aan te brengen waar nodig. Daarnaast zijn veel mensen onbekend met rechten op toeslagen of andere financiële voordelen. Door het juist aanvragen van deze toeslagen ontstaat meer financiële ruimte en voorkom je terugvordering van onterechte toeslagen.

Budgetcoach schrijft notities tijdens een sessie

Regelen van de schulden

Het vaststellen van de oorzaak van eventuele schulden kan bepalend zijn voor de aanpak en oplossingen. Al onze budgetcoaches zijn in het bezit van een KIWA schuldhulpverlening certificering, waardoor zij prima in staat zijn om schulden te stabiliseren en/of eventueel een warme overdracht naar schuldhulpverlening te realiseren.

Zelfredzaamheid

Wij streven naar een duurzame financiële huishouding bij onze cliënten. Wij helpen daarom altijd bij het opstellen van een sluitende huishoudbegroting. Met een sluitende begroting worden financiële problemen voorkomen en de financiële zelfredzaamheid vergroot. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect.

Budgetcoach voor zzp'ers

Waarom kiezen voor budgetcoach.nl?

  • Grondlegger en bedenker van budgetcoaching
  • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis, online of op de werkvloer
  • Landelijke dekking meer dan 40 coaches, altijd een coach in de buurt
  • Kiwa gecertificeerde coaches
  • Erkend sociaal financieel opleidingsinstituut Learncare Academy
  • Kundig en persoonlijk
  • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie
  • Al meer dan 15 jaar dé kennispartner op het gebied van loonbeslag en geldzorgen
Budgetcoaching